Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tokat Valiliği duyurdu: Ormanlara giriş ve her türlü bitki örtüsü yakılması yasaklandı

Dünya Yayın: 12.06.2024 08:07
İhlas Haber Ajansı
Tokat Valiliği duyurdu: Ormanlara giriş ve her türlü bitki örtüsü yakılması yasaklandı

Tokat Valiliği mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklardan ötürü muhtemel orman yangınlarına tedbir olarak yaklaşık 4 ay süreyle ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Tokat Valiliği sosyal medya hesaplarından, “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle ilimizde orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek, ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır” denilerek açıklandı.

Alınan kararlar uyarınca Samsun ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 11 Haziran 2024 ve 30 Ekim 2024 tarihleri arasında yasaklandı. Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak yasaklandı. Ayrıca köyler ve mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler ve mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması da yasaklandı.

Paylaş:

Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dr. Özlem Baykal, Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu

Safranbolu Yayın: 29.06.2024 13:12
Dr. Özlem Baykal, Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu

Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Özlem Baykal getirildi. Dr. Baykal, 1983 yılında İstanbul/Bakırköy’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Baykal, 2013 yılında aynı üniversitede iç hastalıkları ihtisasını tamamladı.

Dr. Özlem Baykal, 2013-2022 yılları arasında Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 2022-2024 yılları arasında ise Safranbolu Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Dr. Baykal, İngilizce bilmektedir.

Yeni görevi için tebrik edilen Dr. Baykal, sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve hastaların memnuniyeti için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.