Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası Karabük’te başladı

Karabük Yayın: 11.06.2024 21:32 |Güncelleme:12.06.2024 09:58
İhlas Haber Ajansı
U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası Karabük’te başladı

AW225378 01 scaled

Karabük’te dört gün sürecek U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı.
Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında beş farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 11-14 Haziran tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.

Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Zonguldak Kdz. Ereğli Belediyespor, Sakarya Karasuspor, Bolu Kıbrıscıkspor, Kastamonu Sarıyıldızspor, Samsun Bafra Mevlanaspor, Sakarya Harmanlıkspor takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi.

Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yer aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 4 ilde 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz. Bu maçlarda oynayan oyuncuları Karabük İdman Yurdu, Eflanispor gibi takımlarımız da izleyerek oyuncu keşfedebiliyorlar” şeklinde konuştu.

U-17 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 14 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.

>>>VİDEO<<<


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zonguldak İl Su Kurulu toplantısı yapıldı

Zonguldak Yayın: 26.06.2024 20:45
İhlas Haber Ajansı
Zonguldak İl Su Kurulu toplantısı yapıldı

Havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ile içme kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere Zonguldak İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı.

Zonguldak Valiliği Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satık Buğra Fındık, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantı Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satık Buğra Fındık açılış konuşmaları ile başladı. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, tarımsal sulamada modern sulama sistemleri, tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesine yönelik sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantı; Havza ölçekli yönetim planları (Havza Koruma Eylem Planları, Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları) kapsamında belirlenen tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler, Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ve Su Verimliliği Çalışmaları, İçme-kullanma suyu havzası koruma planlarının il bazında uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesisleri durumu, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili durum, şebeke suyu kayıpları ve bu hususlara yönelik çevresel altyapı çalışmaları ile ilgili çalışmalar, İl sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler, yeraltı ve yerüstü su kullanımları, yeraltı ve yerüstü su kalitesinin iyileştirilmesine ilişkin yapılan çalışmalar, Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ve su verimliliği çalışmaları hakkında değerlendirmelerin yapılması ile son buldu.