Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tarihi Eser Kaçakçıları Yakalandı

Manşet Yayın: 11.06.2024 10:20
Tarihi Eser Kaçakçıları Yakalandı

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesinde düzenledikleri operasyonda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen iki şahsı yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Safranbolu ilçesinde 2 şahsın üzerinde ve araçlarında yaptıkları aramada Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 40 x 27 santimetre boyutlarında 12 kilogram ağırlığında insan figürlü kaya yontması taş obje ele geçirdi.
Ele geçirilen yontma taş objeye el konulurken, gözaltına alınan iki kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, bölgede emniyet ve asayişin sağlanması ile huzurun korunması amacıyla tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

 


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Belediye restorasyona başlayacak

Karabük Yayın: 29.06.2024 12:38
Belediye restorasyona başlayacak

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İlçeye bağlı Sadeyaka Köyü sınırları içerisinde yer alan Sığırcık Suyu içerisinde bulunan külliyede restorasyon çalışması başlatacaklarını söyledi.  Külliye’de incelemelerde bulunan Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa:

“İlçemizin Sadeyaka Köyü sınırları içerisinde yer alan ve İslam dünyasında kutsal kabul edilen üç sudan biri olan Sığırcık Suyunun içerisinde bulunduğu külliyede restorasyona başlıyoruz.

Her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlayan ve bölgemizin maneviyat turizmi açısından önemli noktalarından biri olan külliyemiz; bahçe düzenlemesiyle, şadırvanıyla, otoparkıyla, kadınlar için yapılacak namaz kılma bölümüyle, daha estetik su kuyusuyla ve diğer bölümleriyle inşallah çok daha güzel bir hale gelecek. Bu da hayırseverlerimizin desteğiyle olacak.

Hedefimiz; Eskipazar Belediyemizin öncülüğünde her yıl bu bölgede ilçemizin manevi fatihi Şeyh Ali Semerkandi hazretleri adına bir anma günü düzenlemek ve bunu da geleneksel hale getirmek” dedi.