Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

Alpboğa; “Kardemir’de Her Taşın Altından O Çıkıyor..!”

Manşet Yayın: 06.06.2024 12:45
A+ A-
Alpboğa; “Kardemir’de Her Taşın Altından O Çıkıyor..!”

Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR’de gerçekleşen Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaşanan gelişmelerin yankıları devam ediyor. Birlik Medya Ekranlarında Gündem Özel programında çarpıcı açıklamalarda bulunan gazeteci İlhan Alpboğa; KARDEMİR’de ne yaşanırsa yaşansın her taşın altından o isim çıkıyor” dedi.

KARDÖKMAK A.Ş.’de yatırım planlaması içine alınan sürekli döküm makinası yapım işinin başka bir firmaya yaptırılması ile ilgili KARDEMİR Yönetim Kurulu Bakanı Prof. Dr. İsmail Demir’in şerh koymasına rağmen diğer yönetim kurulu üyelerinin oluru ile sürekli döküm makinasının yapımı ihaleye çıkacak.

Birlik Medya Ekranlarında Gündem Özel programında çarpıcı açıklamalarda bulunan gazeteci İlhan Alpboğa; KARDEMİR’de ne yaşanırsa yaşansın her taşın altından o isim çıkıyor” dedi.

“YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDEYEREK BURADAN GİDER”

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile diğer yönetim kurulu üyeleri arasında yaşanan fikir ayrılığının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu duruma el koyacağını söyleyen Alpboğa; “Reis bu duruma el koyar ve masaya da yumruğunu vurur. Yanlış yapan da  buradan yaptığı yanlışın bedelini ödeyerek gider. KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir boş beleş bir adam değil. Türk Savunma Sanayisine ki; en çok muhtaç olduğumuz dönemde ülkemize, savunma sanayimize uygulanan ambargoda geçmişten gelen çalışmalara katarak başarılı olmuş önce Savunma Sanayi Müsteşarlığı ardından Savunma Sanayi Başkanlığı yapmış bir isimdir. Bu isim Savunma Sanayi Başkanlığının ardından da KARDEMİR’e Yönetim Kurulu Başkanı olarak gönderilmiş.  Herkesin unuttuğu bir şey var. KARDEMİR bugün varlık fonunda olan bir kurum. Varlık Fonu aynı zamanda devlettir. Varlık Fonunun Başkanı da Cumhurbaşkanımızdır.”dedi.

KARDEMİR ile ilgili geçmiş dönemlerde çok büyük sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Gazeteci İlhan Alpboğa; “KARDEMİR bu bölgenin, bu yörenin gözbebeğidir. Hem istihdam noktasında hem de bölge ekonomisi noktasında ve aynı zamanda da Türkiye içinde çok önemli bir kurumdur. Türkiye’nin ilk ağır sanayisidir. Özelleştirme Yüksek Kurulunun aldığı bir kararla KARDEMİR adı altındaki bir şirkete devredilen bir kuruluştur. Ondan dolayıdır ki devlet geçmişte iki aile arasında yaşanan ve KARDEMİR’i süreçte sıkıntıya götürecek ortamlara girilmesinden sonra devletin duruma el koymasıyla birlikte devlet kademelerinden atanan 10 kişi var ve bir de iş adamı hissedar var. Ama hangi taşı kaldırsanız altından o kişi çıkıyor ne yazık ki. Yani KARDEMİR’in özelleştirme sürecinin tamamında varım. Süreci çok iyi takip ettim ve biliyorum. 8 Kasım eylemleriyle ilgili de yargılandım, biliyorum ve bilerek konuşuyorum. Mali Genel Kurula gidemedim ama keşke gitseydim. Hem Haddeciler Derneği Başkanı olduğu dönemde hem de Cumhurbaşkanımıza KARDEMİR’de dönen dolaplardan bilgi sahibi olması konusunda en etkin isimlerden birisidir Murat Orhan. Murat Orhan’ın Genel Kurulda söylediği bir cümle var ki çok önemli. Diyor ki; Kamil Güleç’in aklında her zaman gizli bir plan vardır. KARÇİMSA’daki hisse devri, KARDÖKMAK ve KARÇEL’deki hisse devri ve genel kurul oyunları falan yani hangi taşı kaldırsanız Kamil Güleç ve oğlu çıkıyordu şimdi sadece kendisi çıkıyor” şeklinde konuştu.

“DAHA ÖNCE KARDÖKMAK’IN YAPMASI İÇİN OLUMLU GÖRÜŞ VERİLDİ”

KARDÖKMAK’daki sürekli döküm makinasının yapım ihalesi ile ilgili olarak 2023 yılında yapılması kararlaştırılan ve bu şirketin Genel Müdürü Murat Cambaz’ın da bu tesisi KARDÖKMAK yapabilir görüşü vermesine rağmen sonradan yapamayız görüşü verilmesine bir anlam veremediğini söyleyen Alpboğa; “Ya Cumhurbaşkanımızın atadığı adam bir şey söylüyor. Eski bir belediye başkanını yönetim kurulu üyesi yaparsanız bu adam sürekli döküm makinasını da bilmez bu işin nereye gideceğini de bilmez. İsmail Demir denilen bir adam var. Adam savunma sanayisinde milim milim hesap yapan sinüs’ünükosinüs’ünü hesaplayan bir adam var. Namlunun ucunda görev yapmış, hedef olarak görev yapmış, İHA’larla SİHA’larla dünyanın ümüğünü sıkmış bir adam var. Bu adam bir şey söylüyorsa durun arkadaşlar başkanımız bir şeyler söylüyor, bu adam bu işe muhalefet şerhi koymuş, başkanımızın da bildiği bir şey vardır demiyor. Şimdi bu saatten sonra Yönetim Kurulu Başkanın vermiş olduğu karara hayır diyenlerin burada durmaması lazım. Dün KARDEMİR’i yönetenler bugün bir yerlere gelmişler” dedi.

“KARDEMİR’DE TOPLANIMP PENSİLVANYA’YA GİDEN PARALARA KİMLER ARACILIK ETTİ”

“Bugün her taşın altından çıkan bu ismin arkasında kimler var şimdi ona bakmak lazım” diyen Alpboğa, ” Şimdi burada bir sendikalaşma süreci ve birçok olaylar yaşandı. O dönemlerdeki mahkemelerdeki hakimlerin nerede olduğuna bakmak lazım. O hakimlerle irtibatı kuranların kim olduklarına bakmak lazım. Yani o dönemlerde KARDEMİR’de toplanıp da Pensilvanya’ya giden paralara kimlerin aracılık ettiğine kadar bakmak lazım. KARDEMİR noktasında yönetim ile otururum ve her şeyi konuşurum. Çünkü bunların hepsini biliyorum. Bilmek zorundayım, emek verdik. 8 Kasımda eylem yaptık ve bu eylemin lokomotifi Çelik-iş Sendikası idi. Ama şehir inandı ve kenetlendi. Şimdi o güçten korkanlar süreç içinde o gücü de parçaladılar. Bizler o dönemde söyledik, KARDEMİR özelleştirilirken o devir sözleşmesinde devletin bir altın hissesi olsun. Çünkü devir sözleşmesi şartları değiştirildiğinde devlet o altın hisse ile buraya müdahale etsin. Şimdi olduğu gibi. Ölümü gösterip de sıtmaya razı edenlerde bu düzenin içinde olmasın. Bu işçi birçok sefer boş sözleşmeye imza attı, fedakarlık yaptı. KARDEMİR sayesinde servetlerine servet katanlar da bu fedakarlığı yapsın. Her taşın altından çıkmasın” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Yayın: 26.09.2024 14:43
A+ A-
Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda toplandı. Karabük Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve  OSB Müdürü Emin Demir katıldı.

Toplantıda, Eskipazar OSB’de devam eden çalışmalar gözden geçirilirken, gündemdeki konular ele alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda çeşitli kararlar alındı. Eskipazar OSB’nin gelişim süreci ve bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla yapılan planlar üzerine görüşmelerin yapıldığı toplantı, bölgenin gelecekteki ekonomik büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, OSB’nin Karabük ve Eskipazar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, sanayinin bölgeye getireceği ekonomik canlılığa vurgu yaptı. Ayrıca, altyapı ve yatırımcı talepleri konusunda yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti.

Toplantı, katılımcıların ortak hedefleri doğrultusunda alınan kararlarla sona erdi. (Karabük Valiliği Bülteni)

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455