Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
05 Haziran, 2024 16:52
blank
İhlas Haber A.

13 yaşındaki öğrencilerin hedefi Teknofest’te şampiyon olmak: “Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor”

A+ A-

Bolu’da 13 yaşındaki Hasan Demirkol ve Haluk Murat’ın tasarladığı dron, Bolu Teknoloji Festivali’nde yoğun ilgi gördü. Dronla bağlantı sağlayan gözlükte uçuyormuş hissi verdiğini söyleyen Haluk Murat, “Uçuş çok güzeldi. İleride İHA/SİHA pilotu olmak istiyorum” dedi.
Bolu’da okulların hazırladığı projelerin sergilendiği "Bolu Teknoloji Festivali" İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlendi. Akşemseddin Hafız İmamhatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri Haluk Murat ve Hasan Demirkol, düzenlenen festivale tasarladıkları dronla katıldı. 2023-2024 eğitim yılında dronu tasarlayan 13 yaşındaki çocuklar, sadece yazılımı için dışarıdan yardım aldı. Dronun gözlüklerini takarak uçuş deneyimini yaşayan Haluk Murat, “kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor” dedi. Bolu Teknoloji Festivali’nde dronlarını görücüye çıkaran çocukların bundan sonraki hedefi ise Teknofest’e katılarak şampiyon olmak.
Dron hakkında konuşan Haluk Murat, “Dronun gözlüğü direkt olarak canlı görüntü sağlıyor. Gözümüze takıyoruz, bildiğimiz gözlük gibi. Uçarken canlı görüntü sağlıyor. Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor. Biz tasarladık. Parçalarını aldık topladık. Ben, Hasan bir de yazılımını yazan bir abiyle çalıştık. 3 kişi bunu tasarladık” dedi.
Dronla festival alanında uçuş deneyimini yaşayan Haluk Murat, “Uçuş çok güzeldi. İleride İHA/SİHA pilotu olmak istiyorum. Çalışmalara başladım. Hevesliyim. Daha iyilerini toplamak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Tasarladıkları dronla Teknofeste katılarak şampiyon olmak istediklerini belirten Hasan Demirkol, “Bataryası bize 10 dakika uçuş sağlıyor. Karbonfiber taban kullandık. Genelde dronlarda karbonfiber kullanılıyor. Uçuş başarılı gerçekleşti. Güzel bir şenlik olduk. Bizde dronumuzu gösterdik. Dronumuz çok ilgi gördü. Bilim şenliğini yapan hocalarımıza teşekkür ederiz. Sonraki hedefimiz, Teknofest şampiyonasını kazanmak” diye konuştu.
İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki festivalde öğrenciler, biyoloji, kimya, fizik ve mühendislik alanlarındaki bilimsel projelerini sergiledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 04:52
blank
İhlas Haber A.

Samsun’da silah operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

A+ A-

Samsun’un 5 ilçesinde polis tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen ve 41 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaçak silah operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 2’si savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 2 kişi ise mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü ekipleri, kaçak silah ticaretine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda suçlulara nefes aldırmadı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki sabah İlkadım, Canik, Asarcık, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda B.U., M.A., A.D. ve Y.K.’yi gözaltına aldı. KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan B.U., M.A., A.D. ve Y.K. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren A.D. ve Y.K. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.U. ve M.A. ise tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Ele geçen silah ve malzemeler
Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 41 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek, 14 adet namlu, 8 adet tabanca sürgüsü, 2 adet tabanca gövdesi, 55 adet şarjör, 3 bin 589 adet tabanca fişeği, 209 adet kartuş, çok sayıda tabanca parçası ile mengene, kumpas, matkap, pürmüz ve taşlama aletleri ele geçirilmişti.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500