Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek

Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesi, TÜBİTAK 2237-A Programı’nın 2024/I. döneminde desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nın 2024/1. döneminde 6 projenin kabul edilmesiyle büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alperen Kaymakçı’nın “İhtisas Odaklı Ar-Ge Fikirlerin Sınai Mülkiyete Dönüştürülmesi ve Patent Dilinin Anlaşılması” ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aydoğan’ın “Fen Bilimleri Alanında Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Tez Öneri Formu Hazırlama Eğitimi” ile Tosya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karamanoğlu’nun “Akademisyenlerin Bilimsel Etkinlik Düzenleme Yetkinliklerinin Geliştirilmesi”, Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Aysun İnan Genç’in ise “Hipotezden Ürüne Biyolojik Bilimler ve Uygulamalı Doğa Bilimleri Alanlarında Bilimsel Sürecin Bileşenleri Eğitimi”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi-III” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Nesrin İçli’nin Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi ” projeleri program çerçevesinde desteklendi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu başarısının, akademisyenlerinin güncel ve nitelikli konulardaki çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nde verilen proje eğitimlerinin üniversitenin proje başarılarının daha da arttırdığının altını çizdi. Bu tür başarıların, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki prestijini yükselttiğini ifade eden Rektör Topal, Türkiye’nin AR-GE, proje ve nitelikli eğitim çalışmaları ile ilgili projelere verdikleri destekler ve teşvikleri için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine, üniversiteye verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.
Rektör Topal, “Üniversitemizin bilimsel araştırmalarda öncü rol üstlenmesi ve akademik başarılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Gelecekte de Üniversitemizin adını bilimsel başarılarla duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Abant Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı başladı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Abant Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı başladı

Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Abant Gölü Ulusal Parkı’nda kar yağışı başladı. Geçtiğimiz hafta tesirli olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bölgede tatilciler, kar topu oynayarak karın tadını çıkardı.
Abant Gölü Ulusal Parkı’nda sabahın erken saatlerinde sağanak yağış tesirli oldu. Öğlen saatlerinde tesirini kaybeden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Geçtiğimiz hafta tesirli olan kar yağışı ve bugün başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Hafta sonu tatilini Abant’ta tabiatla iç içe geçirmek isteyen tatilciler, kar topu oynayarak karın tadını çıkarttı. Kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.