Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Engelliler İçin Farkındalık Etkinliği” Düzenlendi

Spor Yayın: 15.05.2024 13:04
“Engelliler İçin Farkındalık Etkinliği” Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi ve Uygulama Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında “Engelliler İçin Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Spor Merkezinde düzenlenen “Engelliler İçin Farkındalık Etkinliği” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Etkinlik kapsamında, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Nuri Yıldırım koordinasyonunda “Engelliler İçin Materyal Tasarım Sergisi”, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Özyürek koordinasyonunda “Görme Engelli Konuklarımızla Drama Çalışması”, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu koordinasyonunda Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gösteri maçı yapıldı.

Engelliler Icin Farkindalik Etkinligi1 jpg

Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsa Özkan, “Engeller Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü’yüm. 2016 yılında kurulan merkezimizi aktif etmiş bulunmaktayız.10-16 Mayıs Engeller Haftası dolayısıyla bir farkındalık etkinliği yapmayı planladık. Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanımız ve Demir Kartal Spor Kulübümüzün katkılarıyla bu etkinliği planladık. Görme engellerle alakalı bir parkur yürüyüşümüz gerçekleşecek. Onun arkasından tekerlekli sandalye basketbol takımımızla ilgili bir gösteri maçı gerçekleşecek. Son olarak da Karabük Üniversitesi Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan engelliler için daha önceden tasarlanmış olan materyaller var. Onların sergisi yapılacak. Böylece etkinliğimizi tamamlamış olacağız. Bu etkinlikteki amacımız bizim, engellerle alakalı bir farkındalık oluşturmak, engelin her zaman hayatımızda var olduğu bilincinde hareket etmek ve engellilerin yaşamımızın içerisinde yaşadığı zorlukları bir nebze olsun, bizim de fark edebilmemizi sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Engelliler Icin Farkindalik Etkinligi2 jpg

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, “Sağlıklı insanlarla engelli insanların hayatta karşılaşmış oldukları sorunları dile getirmek, yaşam şartlarını kolaylaştırmak için düzenlenen bir haftadır. Bu haftanın içerisinde görme engeller, işitme engeller, ortopedik, fiziksel ve süreğen hastalıkları olan, ayrı ayrı günlerde değerlendirilen ve bu değerlendirmelerde engelli arkadaşlarımızın sorunlarına ele alınan bir haftadır. Aslında hani kutlanılan bir hafta değil, yani diğer bazı haftalar gibi, günler gibi kutlanılan bir hafta değildir. Farkındalık haftasıdır. Sorunları, çözüm önerileri. Bununla ilgili bizler engelli insanların toplum içerisinde yaşamış oldukları, karşılaşmış oldukları sorunların çözümleriyle engelli arkadaşlarımızın, engellerin yapmış oldukları çalışmalarının ortaya, masaya serilmesidir.” diye konuştu.

Karabük Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım Başkanı Ziya Yalçın, “Engelli arkadaşlarımızın spor sayesinde hayata bağlanıp kendilerine daha sosyal hissetmelerini sağlıyoruz. Spor sayesinde eve kapalı olan bir sürü arkadaşımızı evlerinden çıkarıp iş hayatına kazandırdık. Spor hayatına da kazandırdık. Hayatlarına da dokunduk. Daha da dokunmak istiyoruz inşallah. Normal bir insanla aynı şartlarda nasıl yaşar? Onun kolaylığını sağlamamız gerekiyor. Ona göre idari binalarımızı yapmamız gerekiyor. Ulaşımı, taşımayı ona göre ayarlamamız gerekiyor. Spor salonları, hastaneler ona göre ayarlanması gerekiyor. Yani bir engelli, kimsenin bir ihtiyacı olmadan, çok ileri ir düzeyde olmadığı takdirde kendisi evinden çıkıp tekerlekli sandalye ile bastonuyla ya da görme engelli ise ona göre aparatlarla hayatını idame ettirebilmesi gerekiyor. Evinden çıkıp işine gidip, işinden çıkıp sosyal hayatına devam edecek. Bunları yapabilmesi gerekiyor. Tabi illaki yardım da gerekecek ama yüzde doksan onun yapabileceği şekilde hayatını idame ettirebilmesi gerekiyor. Buna da riayet gösterilirse eğer hayat engelliler için nöral bir insan kadar kolay olacaktır.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 2 grup arasında silahlı çatışma: 1 yaralı

Gündem Yayın: 06.09.2024 08:45
İhlas Haber Ajansı
Samsun’da 2 grup arasında silahlı çatışma: 1 yaralı

Samsun’da iki grup arasında çıkan pompalı tüfekli silahlı çatışmada 1 kişi vurularak yaralandı

Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki grup arasında pompalı tüfekli silahlı çatışma çıktı. Silahlı çatışmada Güven S.(31) vurularak yaralandı. Yaralı şahıs Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bir başka olayı takip ettikleri sırada olay yerinden pompalı tüfekle kaçan bir kişiyi yakalayarak İlkadım ilçe polisine teslim etti. Polis olayın meydana geldiği sokak üzerinde çok sayıda tüfek kartuşu ele geçirdi. Silahlı saldırganların olay yerinden kaçış anları ve tüfekle kaçan şahsın polise yakalanma anları cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Kaçan diğer şahısların yakalanması için soruşturma devam ediyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455