Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Hastalık sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarla yeniden hayata bağlandı

Safranbolu Yayın: 14.05.2024 13:22
A+ A-
Hastalık sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarla yeniden hayata bağlandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Şükrü Kavsaoğlu, ölümden döndüğü Covid-19 sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarıyla kurduğu bağ sayesinde yeniden hayata bağlandı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Ali Şükrü Kavsaoğlu (70) 2020 yılında yakalandığı Covid-19 sonrası ölümden döndü. Ciğerleri sönme noktasına gelen Kavsaoğlu, makineye bağlı kalmasına neden olan hastalığı yenmeyi başardı. Yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başlayan yaşlı adam, aldığı 4 adet küçükbaş hayvan ile kendini doğaya adadı. Kavsaoğlu, bir süre sonra hayvanları ile kurduğu güçlü bağ ile yeniden hayata bağlandı.

AW203821 06 scaled

“Bunlarla da kanka olduk”
İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine konuşan Ali Şükrü Kavsaoğlu, “Bahçemizde otlar büyüdü. Biçemeyince 3-4 tane kuzu alayım dedim. Hem bahçemin otunu temizlesinler hem de yesinler. Kasım ayında da kesip kıymalığını yapayım dedim fakat bunlara kıyamadım. Bu dostluğa nasıl kıyarım. Gittim başka kurbanlık aldık, bunlarla da kanka olduk. Beni görmeseler yapamıyorlar. Yanımıza gel dercesine bağırıyorlar. Doğal olarak arkandan gelmesinden aldığım mutluluğu kimse veremezdi” dedi.

AW203821 05 scaled

“Hayvanlarla uğraşırken, temiz oksijenle ciğerlerimi yeniledim”
Covid-19 hastalığına yakalandıktan sonra 1 ay evde 3.5 ayda makineye bağlı yaşadığını ifade eden Kavsaoğlu, “Covid olduktan sonra 1 ay evde 3.5 ayda makineye bağlı kaldım. Ciğerlerim gitmişti. Daha sonra kendimi doğaya atıp, hayvanlarla uğraşırken, temiz oksijenle ciğerlerimi yeniledim. Şuanda 70 yaşındayım. Uzmanlar 25 dakika yürüyün diyor. Ben 25 dakika da yürüyorum 50 dakika da. Köpeğim bile yanında görmeyince strese giriyor. Hayvanlarla uğraşıp doğaya çıkmam nefes almamı artırıp, moralimi düzeltti. Yaşam ümidin oluyor” diye konuştu.

AW203821 07 scaled

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ayılar köy merkezine indi: Yavru ayı kümesteki hayvanları anne ayı ise fasulyeyi yedi

Gündem Yayın: 27.09.2024 12:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Bayburt’a yaklaşık 33 kilometre uzaklıkta bulunan Armutlu köyünün ormanlık ve dağlık alanlarında yaşayan anne ayı ile yavrusu köy merkezine indi, ayılar bir vatandaşın kümesteki hayvanlarını, bağdaki fasulyelerini yedi. Köyde yaşayan, çiftçilikle ve tarımla uğraşan İsmet Yiğitoğlu isimli vatandaşın iddiasına göre köye inen ayılardan anne ayı fasulyelerini yedi, yavrusu ise kümesteki tavuk ve horozlarını hayvanlarını telef etti. Fasulyelerinin tamamının yendiğini, 4 horoz ve 6 tavuğunun telef olduğunu söyleyen Yiğitoğlu, can güvenliğinden endişe duyduğunu ifade ederek yetkililere seslendi, konuyla alakalı yardım çağrısında bulundu.
Sürekli benzer olayların yaşandığı Armutlu köyünde, bu kez ayılar İsmet Yiğitoğlu isimli vatandaşın kümesine dadandı. Tel örgülerle çevrili kümesin tellerini parçalayarak pencereden içeri girmeyi başaran ayı, Yiğitoğlu’nun 10 hayvanını telef etti. Kümesteki hayvanları yiyen aç ayının karşısında hiç şansı olmadığını belirten Yiğitoğlu, can güvenliği olmadığını vurgulayarak, olası bir ayı saldırısında kimsenin canının yanmadan yetkililerin konuyla ilgilenmesini istedi.
Farklı zamanlarda iki kuzenin kümesine ayı girdi
İsmet Yiğitoğlu, köyde yaşayan Mehmet Yiğitoğlu isimli kuzeninin de kümesine ayının çatıdan girmeye çalıştığını, çatının yüksek olmasından dolayı ayının kuzeninin kümesine giremediğini, sadece çatılarının parçalandığını söyledi. Yiğitoğlu, aldığı önemlere rağmen yine de ayının kolaylıkla pencereden kümesine girerek, hayvanlarını telef ettiğini vurguladı.
“Yavrusu hayvanlarımı, anası fasulyemi yedi”
Kümesteki hayvanların yanı sıra bağdaki fasulyelerinin de ayı tarafından yendiğini iddia eden Yiğitoğlu, geriye hiç fasulyesi kalmadığını, emeklerinin boşa gittiğini belirtti. Ormandan köy merkezine inen aç anne ve yavru ayının köyün altını üstüne getirdiğini ifade eden Yiğitoğlu, “Kümesten başladık, şimdi fasulyeye geldik. Fasulyemizi de ayı yedi. Yavrusu tavukları yiyor, anası fasulyeyi yiyor” diyerek konuştu.
“Ayıların mecliste sahibi var bizim yok. Ayı beni parçalasa meclisteki vekilin umurunda olur mu?”
Av hayvanları kategorisinde olmayıp, yaban hayvanları arasında yer alan ve bu nedenle avlanması yasak olan ayıların saldırısı karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini kaydeden Yiğitoğlu, “Yavru ayı bu gece geldi tavukları telef etti, annesi de fasulyeyi yedi. Bunlar anlaşmalı geldi buraya. Yapacağımız bir şey yok, fasulyemiz kalmadı, 10 hayvanım telef oldu. Çare arıyoruz, ayı için bizi sıkıştırmasınlar, biz bunları kovalım buradan. Adı üstünde ayı bu. Bu ayıların mecliste sahibi var da, bizim sahibimiz yok. Ormanda ayı beni parçalasa meclisteki vekilin bu umurunda olur mu? Ben burada hayvan otlatıyorum, üzerime ayı gelse, bana saldırsa ne yapacağım” dedi.
“Ayakları üzerine kalkıyor ne var ne yok yiyor”
Bağdaki fasulyelerinin tamamının ayı tarafından yendiğini, geriye hiçbir şey kalmadığını vurgulayan Yiğitoğlu, “Fasulye kalmadı ki toplayalım, hep almış götürmüş. Ayaklarının üstüne kalkıyor, bunları toplayıp, alıp götürüyor. Ne var ne yok yiyor. Fasulyeden kalanları da hayvanlara yedireceğiz. Sayısıyla bir tane fasulye kalmış, başka da yok” ifadelerini kullandı.
“Tanesi 2 bin 500 lira olan 4 Hint horozumu yedi”
Yavru 4 Hint horozuyla birlikte 6 tavuğunun da ayı tarafından telef edildiğini, yavru Hint horozunun fiyatının şu an 2 bin 500 lira, büyük horozların ise 5 bin lira olduğunu söyleyen Yiğitoğlu, maddi zarara uğradığını belirtti. Bir ayının tek seferde 10 hayvanını yediğini, bu şekilde devam ederse kümeste hayvanı kalmayacağını dile getiren Yiğitoğlu, “Hint horozu bunlar, tanesi 2 bin 500 lira şu an, bunlar daha yavru horozlar. Yavruyken 2 bin 500 lira, bir sene sonra bu horoz büyüdüğünde 5 bin lira olacak. 4 tane bu horozdan yedi. Bize yazık günah değil mi? Hem maddi zarara uğradık, hem de can güvenliğimiz yok. Ne olacak böyle, yetkililere soruyorum” şeklinde konuştu.
“Ayılardan çok sıkıntı çekiyoruz, bize bir çare bulun”
“Devlet bu hayvanlara çok sahip çıkıyor, bizim hayvanlarımıza, bize sahip çıkan yok” diyerek sitemde bulunan Yiğitoğlu, yetkililere seslenerek, yardım çağrısını yineledi. Köyde sürekli benzer olayların yaşandığının altını çizen Yiğitoğlu, “Bu ayılardan çok büyük sıkıntımız var, bize bir çare bulun. Ayı, arkamda gördüğünüz bu telleri kopararak kümese girdi, tavuklarımı parçaladı. Bundan önce amcamın oğlu Mehmet Yiğitoğlu’nun kümesinin çatısını parçaladı, yüksek olduğu için oraya giremedi ama buraya girdi. Biz bu ayılara bir çare, çözüm arıyoruz da bulamıyoruz. Devlet bu hayvanlara çok sahip çıkıyor, bizim hayvanlarımıza, bize sahip çıkan yok. 200 metre ileride, karşımızda ormanımız var, sık bir orman. Burada hayvanlar barınabiliyor. Vursak cezası var, vurmasak bize zarar. Benim bütün fasulyemi perişan ettiler, ne yapacağımızı bilmiyoruz. 4 horoz, 6 tavuğum telef oldu. Köpeğim burada yoktu, yoksa o ayı buraya gelemezdi. Gelse de, köpek bize haber veriyordu. Biz ayıyı bir şekilde kaçırırdık. Ayı çok görüyoruz köyde ama kümesime saldırdığını, kaçtığını görmedim. Sabah hayvanlara yem vermeye geldiğimde gördüm. İzlerini takip ettik, izden anladık onun ayı olduğunu. Daha öncesinde de böyle olay çok yaşadık, yaşamadığımız zaman yok her zaman yaşıyoruz” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455