Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Çetinkaya 1 Mayıs’ı Kutladı

Manşet Yayın: 01.05.2024 12:34
Başkan Çetinkaya 1 Mayıs’ı Kutladı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Alın teri ve emeği en yüce değer olarak gördüğünü belirten Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya; “Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir milletin mensuplarıyız.

Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığının çok iyi bilindiği bir ilde yaşıyoruz. 3 Nisan 1937 tarihinde ilk ağır sanayi hamlesinin yapıldığı, ilk Türk demirinin üretildiği bu coğrafya “Emeğin Başkenti” olarak anılmaktadır.

En yüce değer olan emeğin, alın terinin, kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, barış ve huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sözen: “Önemli Kararlar Aldık Sahada Uygulayacağız”

Manşet Yayın: 03.06.2024 15:30
Sözen: “Önemli Kararlar Aldık Sahada Uygulayacağız”

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları başladı. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Meclis üyelerinin ilçelerinin hassasiyetlerini ve önceliklerini bilen kişiler olduğunu belirterek, 277 köy, 870 mahalle ile kırsalda yaşayan vatandaşlara yüzümüzün akıyla hizmet edeceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Haziran ayı toplantılarının ilk oturumu  İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İsrail’in Filistin Devletine uyguladığı zulme değinerek, “Tarihin vicdanı, hiçbir dönemde, zalimin yanında olmamıştır. Bugün, bu zulmü gerçekleştirenler bilsinler ki; onların isimleri, kıskançlığı ve hırsı yüzünden; çocukları katleden Nemrud’un, yüzlerce yeni doğanı öldüren, Firavun’un yanında anılacak.

El-şifa Hastanesi’nde çalışan doktorun, “en zor şeyin, ölmüş küçük bir bebeğin vücuduna, ‘meçhul bebek’ yazmak”, olduğunu söylemesi, Gazze’li çocukların, içinde bulunduğu dehşeti özetliyor.

Gazze bugün artık, ‘meçhul çocuklar şehri…, bir insan olarak, böyle kirli bir mirası, hesabı görülmeden, sonraki nesillere devretmeyi kabul etmiyorum! Karabük İl Genel Meclisi adına da yapılan bu vahşeti bu zulmü kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail denen ülkenin bir devlet terörü uyguladığını da tüm dünyaya belirtmek istiyorum” dedi.

“MECLİS ÜYELERİMİZ, İLÇELERİNİN HASSASİYETLERİNİ VE ÖNCELİKLERİNİ BİLEN KİŞİLER”

Karabük İl Genel Meclisi’nin önemli kararlar alarak saha da bu kararları uyguladığını vurgulayan Başkan Sözen sözlerine şöyle devam etti: “Karabük İl Genel Meclisi olarak çok önemli kararlar aldık ve alınan bu kararları sahada uygulayacağız. Her bir Meclis Üyemizde sahada ki uygulanmaların takipçisi olacak. İl Genel Meclis Üyelerimiz, bu planların ve programların yapılmasında kendi İlçelerinin hassasiyetlerini ve önceliklerini en iyi bilen kişilerdir. Bu doğrultuda da planlar, programlar hazırlanıp İdaremize teslim edildi. İdaremizin sahada yaptığı çalışmaların en iyi takipçisi yine İl Genel Meclis Üyelerimizdir. Yapmış olduğumuz plan ve programlarda 277 köy, 870 mahalle ile kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza hizmet anlamında bu çalışmaları hep birlikte, yüzümüzün akıyla bu yılda gerçekleştireceğiz.”

“İL ÖZEL İDAREMİZİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR ÜÇ ANA BAŞLIKTA TOPLANMAKTADIR”

İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahasında yapılan hizmetlerin üç ana başlıkta toplandığını belirten Başkan Sözen; “Sorumluluk sahamızda kırsal da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet anlamında çalışmalarımız üç ana başlıkta toplanmaktadır. Bunlar sırasıyla İl Özel İdaremizin bütçe imkanları dahilinde doğrudan yaptığı yatırımlar ikinci olarak KÖYDES ödenekleriyle hayata geçen projeler, üçüncü olarak da Bakanlıklar tarafından İl Özel İdaremize verilen hibeler ve destekler ile yapılan yatırımlardır. Bu üç bileşenin toplamıyla ortaya konan yatırımların tamamını hizmet olarak vatandaşlarımıza sunmaktayız” dedi.

“GÜÇLÜ MAKİNE PARKIMIZ VE PERSONELİMİZ İLE AFETLERE HAZIRLIKLIYIZ”

Bölgenin ve İlin en büyük ve en güçlü makine parkına sahip olduklarını ifade eden Başkan Sözen; “Karabük İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahamızda yaşanan her olaya müdahale ediyoruz. Görevlerimiz arasında sadece alt ve üst yapı yok. Doğal afetlerde de ekiplerimiz her daim hazır ve olaylara müdahale edecek güçte. Bu kapsamda da İlimiz genelinde 25.05.2024 cumartesi günü etkili olan aşırı yağışlar sonrası meydana gelen taşkınlar neticesinde; Ekiplerimiz Merkez İlçe’ye bağlı Şenler, Salmanlar, Demirciler ve Acıöz köylerinde yol temizleme ve genişletme, menfez giderlerini açma gibi birçok alanda çalışma yaparak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını anında gidermişlerdir. Aşırı yağışların sebep olduğu taşkınlarda sorumluluk sahamızda acilen olaylara müdahale ederek herhangi bir aksaklığa ve mağduriyet yaşanmasına fırsat vermeyen ekiplerimize ve idaremize özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ VE GAYRETİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

İl genelinde ve sorumluluk sahasında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Sözen, “Çalışmalar değerlendirildiğinde isabetli ve hızlı kararlar alabilen, aldığı her kararın takipçisi olan İl Genel Meclisimiz ve Meclisimizin aldığı tüm kararları aksatmadan uygulayabilen İl Özel İdaremiz ile kırsaldaki yaşayan vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetler her geçen yıl artarak devam etmiştir. Vatandaşlarımızın meclisimize olan teveccühüne ve güvenine layık olma adına çalışmalarımız ve gayretimiz artarak devam edecektir” dedi.