Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak göreve başladı

Politika Yayın: 17.04.2024 00:12
İhlas Haber Ajansı
Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak göreve başladı

Ordu’nun Perşembe Belediye Başkanı seçilen Cihat Albayrak, mazbatasını alarak göreve başladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Perşembe Belediye Başkanı seçilen Cihat Albayrak, Perşembe Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Coşkulu bir kalabalığın alkışları arasında İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nilay Taşlıova’dan mazbatasını alan Cihat Albayrak yaptığı açıklamada, “Bir an önce 54 mahallemize nasıl hizmet ederiz düşüncesiyle kolları sıvayacağız” dedi.

Albayrak, “Burada kazanan Perşembe’dir. Seçim sürecinde bizlerle beraber sahada dolaşan tüm arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bana oy veren vermeyen herkese hepsine teşekkürü borç biliyorum. Şu anda Perşembe’nin 54 mahallesine nasıl hizmet ederiz düşüncesiyle inşallah size layık bir Belediye Başkanı olacağım. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte Perşembe’de yapılması gereken ne varsa birlikte el birliği ve güç birliği ile ilçemize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Albayrak, mazbatasını aldıktan sonra Perşembe Belediyesi’ne gelerek görevi Mustafa Tandoğan’dan dualarla devraldı. Albayrak devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Artık yeni şeyler söyleme zamanı, el ele, kol kola, huzur içerisinde hükümetimizle, Ordu Büyükşehir Belediyemizle sizlere layık olacağız inşallah” diye konuştu.

Cihat Albayrak kimdir?

1981 yılında Öğretmen bir babanın evladı olarak Elazığ’da doğan Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, İlkokulu Altınfındık İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Ordu İmam Hatip Lisesinde okudu. Üniversiteyi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Yerel Yönetimler Bölümünü tamamlayarak mezun oldu.

2002 yılında AK Parti Ordu Gençlik Kolları Kurucuları arasında yer alan Albayrak, 2005-2007 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Albayrak, AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Altınordu Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008 yılında Orman İşletme Müdürlüğünde kamu görevine başlayan Albayrak, 2014 yerel seçimleri sonrasında Altınordu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2019 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesinde Özel Kalem Müdür Yardımcılığı, 2019-2020 tarihleri arasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, 2020-2023 tarihleri arasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 3 çocuk babası olan Albayrak, aynı zamanda Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğini sürdürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TÜRK-İŞ’E KALIRSA MİLLET AÇLIKTAN ÖLECEK !

Manşet Yayın: 21.05.2024 11:20
TÜRK-İŞ’E KALIRSA MİLLET AÇLIKTAN ÖLECEK !

Ülkedeki yüksek enflasyon nedeniyle, açlık ve yoksulluk potasına girenlerin sayısı hızla artıyor. Asgari ücret açıklandığında açlık sınırının üzerinde idi. Şimdi 723 ₺ altında. Bugün için potada değilim diye sevinmeyin. Sizinde potaya girmeniz yakındır. Enflasyon bu şekilde devam ederse, önümüzdeki ay, olmazsa sonraki aylarda potadasınız.

 

TÜRK-İŞ, 2024 Nisan ayı açlık sınırını 17.725 TL ve yoksulluk sınırı 57.736 TL olduğunu açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BETAM) da Nisan ayında dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı da 61 bin 418 lira olarak hesaplamış.

 

“Açlık Sınırı” dört kişilik bir ailenin, sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için bir ayda gıda için yapması gereken asgari harcama tutarını tanımlıyor. “Yoksulluk sınırı” ise  zorunlu ihtiyaçlar için yapılması gereken toplam harcama tutarını ifade ediyor.

 

Beslenme vücudun büyümesi, gelişmesi, bakımı, onarımı ve gerekli enerjinin sağlanması için dışarıdan gıdaların alınması olarak tanımlanıyor.

Beslenme sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Dengeli beslenmek çok önemli. Bu da 6 temel gıda grubundaki besinlerin alınması yoluyla oluyor. Bunlar karbonhidratlar, proteinler, yağlar, su, mineraller ve vitaminlerdir.

 

Dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarına açlık sınırı deniyor. Açlık sınırı hesaplamasında minimum kalori ve minimum maliyet dikkate alınır. Yoksulluk ve açlık sınırı belirlenirken ortalama 4 kişilik ailenin standart bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli olan ihtiyaçlar belirlenir ve ardından hesaplama yapılır.

 

Beslenmek ile doymak arasındaki farkı bilmeyen insanlara zordur bunları anlatmak. “Benim karnım doyuyor aç değil açıkta değilim”  “Ülkede ekonomik kriz var diyorlar. O zaman bu marketlerdeki cafelerdeki kalabalıklar neyin nesi?” diyen kafaya hiç bir şey anlatamazsınız. Karnın kuru ekmekle makarna ile de doyar ama et, süt, peynir, yumurta gibi gıdalar almazsan beynin ve vücudun gelişmez deseniz ne olacak! Senin o kafelerde, marketlerde gördüğün kalabalık  85 milyonluk ülkedeki 20-25 milyonluk zengin ve mutlu azınlık. İşte bunlar o kafeleri ve marketleri doldurmaya yetiyor

Sen ve senin gibiler ucuz ekmek kuyruklarında desen ne anlayacak?

 

Yeteri kadar et, süt, peynir, yumurta, meyve yiyemeyen milyonlarca çocuk var bu ülkede. Tehlike çok büyük! Dengeli ve yeterli beslenemedikleri için iskelet ve beyin yapıları gelişmemiş bir nesil gümbür gümbür geliyor.

Benden uyarması!

 

TÜİK’i göreve davet ediyorum. Açlık ve yoksulluk rakamlarını da Tüik açıklasın! TÜRK-İŞ’e kalırsa millet açlıktan ölecek!