Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut olacak

Samsun’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 kişiye umut olacak.
Samsun’un İlkadım ilçesinde 21 Mart tarihinde motosiklet kazası geçiren 34 yaşındaki Ali Kara, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 26 Mart tarihinde beyin ölümü gerçekleşen Ali Kara’nın organları ise ailesi tarafından bağışlandı. Organların alınması operasyonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli doktorlar organları başarılı bir şekilde çıkardı. Ali Kara’nın bağışlanan karaciğeri Erzurum’da, 2 böbreği Samsun’da, 2 korneası ise yine Samsun’da 5 nakil bekleyen hastaya umut olacak. Organ naklinin koordinatörlüğünü ise Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Çağatay Erman Öztürk ve Dr. Recep Erik yaptı.
Nakille ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Çağatay Erman Öztürk, “Motosiklet kazası sonrası hastanemize başvuran hastanın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yaptığımız görüşme sonrasında organ bağışına karar verildi. Bugün bu işlemi gerçekleştirdik. Aileye sabırlar diliyorum. Aile aslında tüm organlarını bağışladı ama bizler karaciğer, kornealar ve böbrekleri alabildik. Diğer organlar kullanıma uygun bulunmadı. Aile yüce bir görev yaptı ve organları bağışladı. Karaciğeri Erzurum’a gönderiyoruz. Her iki böbrek Samsun’da kullanılacak. Kornealar da yine Samsun bölgesinde kullanılacak. Böyle acılı durumda karar vermek çok zordur. Kadavradan organ bağışı çok önemlidir. Biz bunu vurguluyoruz. Karar vermek çok zor ama organ bekleyen binlerce hastamız var. Kadavranda organ bağışı olmazsa bunu yapamıyoruz maalesef” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TFF 3.Lig: Çayelispor: 1 – Fatsa Belediyespor: 0

TFF 3. Lig 2. Küme 28. haftasında Çayelispor, alanında karşılaştığı Fatsa Belediyespor’u 1-0 mağlup etti.

Hakemler: Muammer Sarıdağ, Hakan Özler, Semih Kurtuluş
Çayelispor: Erdi Yokuşlu, Batuhan Akyüz, Ertuğrul Sancaktutan, Sefa Akın Başıbüyük, Talha Özcan, Alaattin Hamza Ok, Sinan Kalaycı, Emre Şimşek (Kadir Enes Kıra dk. 63), Tolga Şahin, Hakan Kuş, Muhammed Ali Yılmaz (Mehmet Aytemiz dk. 63)
Fatsa Belediyespor: Serkan Polat, Serkan Memnun, Osman Kocaağa, Safa Ali Mutlu, Mustafa Arda Kartal (Batuhan Nihat Ulutaş dk. 67), Mücahit Karagöz (Yusuf Yağcı dk. 88), Anıl Balakkız (Gökhan Erdöl dk. 74), Kadir Torbacı, Ali Say (Yasin Eratilla dk. 67), Hasan Çavdar (Ahmet Baha Alım dk. 88), Muhammed Öztürk
Gol: Hakan Kuş (dk. 69) (Çayelispor)
Sarı kart: Batuhan Akyüz, Tolga Şahin (Çayelispor) Mustafa Arda Kartal (Fatsa Belediyespor)

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.