Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük Postası Bilkent Öğrencilerinin Araştırma Ödevi Oldu

Manşet Yayın: 27.03.2024 13:41
Karabük Postası Bilkent Öğrencilerinin Araştırma Ödevi Oldu

Karabük’ün en eski yerel gazetesi olan Karabük Postası, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin Araştırma Ödevine konu oldu. Yazı İşleri Müdürü Nurettin Acar’dan Karabük Postası’nın  geçmişten günümüze kadar ki yayım hayatı hakkında bilgi alan öğrenciler, bu kadar zor şartlar altında Anadolu’da 68 yıldır bir gazetenin kesintisiz olarak yayımlanmasını mucize olarak nitelendirdiler.

Ankara Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden Eren Acar, Sahra Nur Kafadar, Zehra Tümbaş, Ahmet Fatih Zegerek, Selim Pekşen,  Araştırma Ödevi olarak Karabük’ün günümüzde hala daha varlığını sürdüren en eski yerel gazetesi olarak Karabük Postasını seçti.

Ödevlerini hazırlamak üzere Karabük’e gelen  Bilkent’li öğrenciler, Karabük Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nurettin Acar ile görüşerek, Gazetenin kurulduğu günden bugüne kadar gelinen süreç hakkında hem röportaj yaptılar. hem de  Karabük Postasının tanık olduğu tarihi olaylar hakkında bilgi aldılar.

Öte yandan Gazetenin hazırlanışı ve basımı hakkında da bilgi alan Bilkentli öğrenciler, Karabük Postası Gazetesinin arşivlerini  inceleyerek, fotoğrafını çektiler. Öğrenciler daha sonra Safranbolu ilçesine giderek Safranbolu’nun tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldular. (Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ankara heyetinden Sarıçam’a ziyaret

Karabük Yayın: 11.05.2024 22:29
İhlas Haber Ajansı
Ankara heyetinden Sarıçam’a ziyaret

Ankara’dan bürokrat ve akademisyenlerden oluşan heyet Karabük İŞKUR Müdürü Ferhat Sarımçam’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Şeref Şık, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam, Türkiye Petrolleri AŞ. Arama Daire Başkan Yardımcısı Can İstanbullu, EPİAŞ Müdürü Dr. Hakkı Özata, Müfettiş Mehmet Şahin, AN-KA Platformu Başkanı Kadir Ekinci beraberindeki bürokrat ve akademisyenlerden oluşan heyet İŞKUR Müdürü Sarıçam ile görüştü.
Hayırlı olsun dileklerini ileten heyet Sarıçam’a görevinde başarılar diledi.
Sarıçam da nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.