Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çamlıbel Geçidi’nde kar yağışı etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı

Gündem Yayın: 27.03.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı

Tokat-Sivas karayolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Tır sürücüleri zincir takarak ilerleyebildi.

Tokat ve Sivas’ın sınırında bulunan 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesi sıfıra inen geçitte tır sürücüleri güçlükle ilerleyebildi. Bazı sürücüler karayollarının yolu temizlemesini beklerken bazı sürücüler de zincir takarak ilerledi. Karayolları ekipleri kar sıyırma ve tuzlama çalışmalarını gece boyu sürdürdü.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, sel felaketinden etkilenen o ilçe de doğalgaza kavuşuyor

Dünya Yayın: 13.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, sel felaketinden etkilenen o ilçe de doğalgaza kavuşuyor

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz sözü verdiği ilçeler arasında bulunan Azdavay ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı. Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de beraberinde alacağını söyledi.

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel afetinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen talep üzerine selden etkilenen ilçelere doğalgaz bağlanacağı sözünü vermişti. Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Küre ve Cide ilçeleri yapılan çalışmalar ile doğalgaza kavuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği Azdavay ilçesinde de doğalgaz çalışmaları başlatıldı. 11 Ağustos 2021, 27 Haziran 2022 ve 4 Haziran 2023 tarihlerindeki sel afetinden etkilenen Azdavay ilçesinde, doğalgaz borularının tırlarla ilçeye getirildi. Yakın bir zamanda Azdavay Belediyesi’nin de destekleriyle ilçede hat açma çalışmalarının da başlayacağı belirtildi. Çalışmaların tamamlanması ile yıl sonuna kadar ilçedeki evlere doğalgaz verilmesi hedefleniyor.

“Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Doğalgazın ilçeye gelecek olmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, “Geçmiş yıllarda Azdavay 3 sefer sel felaketi yaşadı. Büyük bir hasar oluştu. Ama bu kötü günleri geride bıraktık ve birçok yaramızı sararak yeniden ilçemizi ayağa kaldırdık. Şimdi sıra doğalgaz çalışmalarına geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği söz ile birlikte doğalgazın alt yapısının yapılması üzerine ilçemizde çalışmalar başladı. Azdavay Belediyesi olarak bizler de bu çalışmalara onayı verdik. Doğalgaz alt yapısının yapımına başlanacak. Bu süreci de hızlandırmak için Azdavay Belediyesi olarak elimizden gelen imkanlarla ve ekipmanlarla gayret edeceğiz. İlçe halkımızın refaha kavuşması için doğalgazın ilçemize gelmesini istiyoruz. Bu yüzden doğalgazın yapım çalışmalarını yapan firmanın genel müdürüyle de görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde genel müdürü ziyaret ederek, Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti yapacağız. En kısa sürede ilçemiz refaha ve doğalgaza kavuşacaktır. İnşallah ilçemiz en kısa sürede doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de almış olacak. İlçemizde içme suyu şebekesi komple yenilenecek, altyapımız yenilenecek, taşkın koruma duvarları yeniden gözden geçirilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilecek. Daha önce yaşadığımız sel felaketlerini bir daha yaşamamak için taşkın korum duvarlarını yenileyeceğiz. Üç yıllık süreçte bunu inşallah tamamlayacağız. Seçimlerden önce beton fabrikası sözümüz vardı, göreve gelmemizle birlikte beton fabrikasının kurulumuna başlandı. Bir hafta içerisinde çalışır duruma getirilmiş olmasını bekliyoruz” dedi.