Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Büyüközdemir: “Makam Odasının Kapısını Sökeceğim”

Manşet Yayın: 20.03.2024 13:39
Büyüközdemir: “Makam Odasının Kapısını Sökeceğim”

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Birlik Medya “Seçim Özel” yayınında Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Elif Köse’yi hedef aldı. Elif Köse’nin mimar olmasına rağmen Safranbolu’ya ne gibi katkıları olduğunu sorgulayan  Büyüközdemir; Köse’nin hayırseverlerin yaptığı yardımlarla övündüğünü ifade etti.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir Birlik Medya “Seçim Özel” yayınında seçim çalışmalarını anlattı. Başkan Adayı Ali Büyüközdemir; Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Elif Köse’nin  “Abileri olmadan Safranbolu’yu yönetebilecek mi? yoksa kayyum gelmeden hizmet edebilecek mi?” şeklindeki söylemlerine ise, “Bizim Safranbolu’yu yönetebilmemiz için birilerinin bizi yönetmesine gerek yok” diyerek cevap verdi.

“MAKAM ODASININ KAPISINI SÖKECEĞİM”

Seçildiğinde ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olacağını belirten Büyüközdemir; “Göreve geldiğimde ilk icraatım Başkanının Makam odasının kapısını sökmek olacak. Bizler sıkmadık el dokunmadık gönül kalmasın söylemi ile sahaya çıktık. Çok keyifli 6 aylık bir süreç geçirdik. Ben bu süreçte medyadan uzak kaldım. Sahaya yöneldim, sahaya daha çok önem verdim. Sıcak teması çok önemsiyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Aday adaylığı sürecinde de aynı şeyi söylemiştim. Bu şehre neler katmalıyız? Bunun için düşündük. Bakanlarımızla, bakan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle hummalı bir çalışma neticesinde projelerimizi ortaya koyduk. Biz seçimi kazanacağımıza da inanıyoruz.

Daha önceki dönemlerde Safranbolu için güzel eserler bırakmış olan herkese ben teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı şekilde daha önce bu memlekete ve hemşerilerimize yarar sağlamayı hedeflemiş, projeler türetmiş fakat hayata geçirilmemiş projeler varsa bunları da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye talibiz.  Elif Hanım’ın temelini atıp çatısını kapattığı hiçbir eser göremedik. Şayet varsa ona da teşekkür ederiz” dedi.

“MİMARLIĞINIZ İLE İLGİLİ SAFRANBOLU’YA NE KATTINIZ?”

Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Adayı Elif Köse’ye mimarlığınızla ilgili Safranbolu’ya ne katınız diye soran Büyüközdemir;  “2019 yılında vaat ettiği şeyler ile şu an vaat ettiği şeyler birbirine paralel. Daha önce söylediği şeyleri yapamamış. Temelini kendi atması çatısını kendi kapatması çok önemlidir. Her yerde ben mimarım diyor. Ben de bu yüzden bunu sorma gereği duyuyorum.  Belediye başkanlığı döneminde mimarlığınız ile ilgili Safranbolu’ya ne kattınız? Belediye imkânları ile neler kattınız? Siz İzmir’e İstanbul’a belediye başkanı olmadınız. Safranbolu’ya belediye başkanı oldunuz. Safranbolu’ya yaptığınız şeylerle  övünmelisiniz. İşte temel diyor, hayırseverler aracılığı ile yaptığı eserleri gösteriyor. Hayırseverlerin bu memlekete bir şey katması belediye başkanının meziyeti değil. Belediye imkânları ile bu şehre ne kattınız? Belediyenin borçsuz halde olmasını dile getiriyor. Bu da bir meziyet değil. Bu şehre yeni eser getirmezseniz, zaten borçlanmazsınız. Kredi çekmek zorunda kalmazsınız” diye konuştu.

“SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİFVİDEO ÜZERİNDEN ALGI YAPIYOR”

Köse’nin AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın’ın yaptığı açıklamaları kırparak kendisini övmüş  gibi göstermesine de değinen  Büyüközdemir, “Bizim proje lansman günümüzde Elif Hanım kendi şahsi hesabından ilçe başkanımız Yasin Aydın’ın konuşmasını kesip kırpıp sanki kendisine övgüler yağdırmış gibi paylaşımda bulundu. Bunlara tenezzül etmeye gerek yok. Bu algıyı yapıyorsun ama bu videonun tamamını bir başkası altına koyar demiyor mu?” dedi.

“SAFRANBOLU’YA HÂKİM DEĞİL VATANDAŞLARA HİZMETKAR OLMAYA TALİBİM”

Safranbolu’ya hakim değil, vatandaşlara hizmetkar olmaya talip olduğunu ifade eden Büyüközdemir; “Genç kardeşlerimize, esnaflarımıza soruyoruz. Safranbolu’yu herkes günübirlik gezilecek bir yer olarak görüyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Turizmi şekillendirmemiz gerekiyor. Biz bir teleferik yapsak, bungalov yapsak. En az bir gece konaklamalı bir proje yapsak. Ne güzel olur değil mi? bu teleferik hayali benim çocukluk hayalimdi. Bunu Safranbolu’ya kazandırmak bize nasip olacak. Benim projelerimin tamamı Safranbolu halkının istek ve talepleri.

Son olarak Elif Hanım’ın bir sözüne değinmek istiyorum. Direkt olarak benim şahsımı hedef alarak beyanda bulundu. “Abileri olmadan Safranbolu’yu yönetebilecek mi? yoksa kayyum gelmeden hizmet edebilecek mi?” gibi bir beyanda bulundu. Ben az önce de belirtmiştim. Bizim Safranbolu’yu yönetebilmemiz için birilerinin bizi yönetmesine gerek yok.

Ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olacağım. Göreve geldiğimde ilk icraatım Başkanının Makam odasının kapısını sökmek olacak” şeklinde konuştu. (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, sel felaketinden etkilenen o ilçe de doğalgaza kavuşuyor

Dünya Yayın: 13.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti, sel felaketinden etkilenen o ilçe de doğalgaza kavuşuyor

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz sözü verdiği ilçeler arasında bulunan Azdavay ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı. Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de beraberinde alacağını söyledi.

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel afetinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen talep üzerine selden etkilenen ilçelere doğalgaz bağlanacağı sözünü vermişti. Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Küre ve Cide ilçeleri yapılan çalışmalar ile doğalgaza kavuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği Azdavay ilçesinde de doğalgaz çalışmaları başlatıldı. 11 Ağustos 2021, 27 Haziran 2022 ve 4 Haziran 2023 tarihlerindeki sel afetinden etkilenen Azdavay ilçesinde, doğalgaz borularının tırlarla ilçeye getirildi. Yakın bir zamanda Azdavay Belediyesi’nin de destekleriyle ilçede hat açma çalışmalarının da başlayacağı belirtildi. Çalışmaların tamamlanması ile yıl sonuna kadar ilçedeki evlere doğalgaz verilmesi hedefleniyor.

“Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Doğalgazın ilçeye gelecek olmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan, “Geçmiş yıllarda Azdavay 3 sefer sel felaketi yaşadı. Büyük bir hasar oluştu. Ama bu kötü günleri geride bıraktık ve birçok yaramızı sararak yeniden ilçemizi ayağa kaldırdık. Şimdi sıra doğalgaz çalışmalarına geldi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği söz ile birlikte doğalgazın alt yapısının yapılması üzerine ilçemizde çalışmalar başladı. Azdavay Belediyesi olarak bizler de bu çalışmalara onayı verdik. Doğalgaz alt yapısının yapımına başlanacak. Bu süreci de hızlandırmak için Azdavay Belediyesi olarak elimizden gelen imkanlarla ve ekipmanlarla gayret edeceğiz. İlçe halkımızın refaha kavuşması için doğalgazın ilçemize gelmesini istiyoruz. Bu yüzden doğalgazın yapım çalışmalarını yapan firmanın genel müdürüyle de görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde genel müdürü ziyaret ederek, Azdavay’a doğalgazın daha çabuk yapılması için elimizden gelen gayreti yapacağız. En kısa sürede ilçemiz refaha ve doğalgaza kavuşacaktır. İnşallah ilçemiz en kısa sürede doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Azdavay’ın doğalgaz çalışmasıyla birlikte birçok hizmeti de almış olacak. İlçemizde içme suyu şebekesi komple yenilenecek, altyapımız yenilenecek, taşkın koruma duvarları yeniden gözden geçirilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilecek. Daha önce yaşadığımız sel felaketlerini bir daha yaşamamak için taşkın korum duvarlarını yenileyeceğiz. Üç yıllık süreçte bunu inşallah tamamlayacağız. Seçimlerden önce beton fabrikası sözümüz vardı, göreve gelmemizle birlikte beton fabrikasının kurulumuna başlandı. Bir hafta içerisinde çalışır duruma getirilmiş olmasını bekliyoruz” dedi.