Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tümör nedeniyle köpeğin kulağı ampute edildi

Zonguldak’ta bir köpeğin kulağı tümör nedeniyle ampute edildi.
Zonguldak’ta sahipli ve kulağında tümör olan köpek sokağa bırakıldı. Hayvanseverler hayvanları beslediği sırada köpeğin kulağındaki tümör fark edildi. Köpek, kent merkezindeki veteriner kliniğe getirildi. Veteriner hekim Önder Alkan tarafından muayene edilen köpeğin kulağında yaklaşık 6-7 santimetre boyutunda tümör tespit edildi. Köpek ameliyata alınarak kulağı ampute edildi.
Veteriner hekim Önder Alkan, “Hayvanseverler besleme zamanında beslemeye gittiklerinde ismi Zeytin, siyah köpeğimizin tek kulağında tümör tespit edildi. Kulağı komple alıp, numeyi de patolojiye gönderdik. Ameliyatı iyi geçti. Kulak kökünden komple alındı. Şu anda tedavisi devam ediyor. Herhangi bir sıkıntısı yok. Yaşamına tek kulakla devam edecek. Kulaktan aldığımız tümör bir kulak boyutunda. Komple kulağı sarmış, diğer kulağa atlamamış. Başka bir yerinde soruna rastlamadık. İyi olacağını düşünüyoruz. Kulak duyumla alakalı merkezler kulağın dışında değil. Biz kulağın dış kısmını aldık. İç kulak, orta kulak ve kulak zarı o bölgelerden basitçe anlatırsak gerçekleşiyor. Bundan sonraki komplikasyon ne olabilir; kulak kepçesi olmadığı için içerisine su girmesi, yaşam alanlarında herhangi bir rüzgar, yağmur, kar, diğer cisimlerle ilgili kulak için koruyucu durumda değil. Kulak kepçesi bunu sağlıyor. Kulak içinde iltihaplanmalar gerçekleşebilir. Tümörü de düşündüğümüzde operasyon kaçınılmazdı” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.