Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Jandarma tarafından uyuşturucuyla yakalanan şahıs tutuklandı

Gündem Yayın: 12.03.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Jandarma tarafından uyuşturucuyla yakalanan şahıs tutuklandı

Samsun’da jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Olay, Terme ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu M.K. isimli şahsın evinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı belirlendi. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ve Terme Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından şahsın evinde yapılan aramada 237 gram bonzai, 3 gram kubar esrar, 22 gram uyuşturucu yapımında kullanılan madde ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan M.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çarşamba Kapalı Cezaevine gönderildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Randevularda “SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ” Sistemi

Gündem Yayın: 21.05.2024 15:24
Randevularda “SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ” Sistemi

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar bir türlü çözüme kavuşturulmazken, yaşanan sıkıntılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Hastalara Ultrason randevuları bir yıl sonraya verilirken, hastalar ise “o zaman kadar sağ kalırsak geliriz” diyerek adeta sitem ediyor.

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık alanında yaşanan skandallara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Hastalara ultrason randevuları 1 yıl sonraya verilirken, hastalar ise çaresiz bir şekilde “seneye yaşarsak görüşürüz” diyerek tepki gösteriyor.  Sağlıkta bir günlük gecikmenin bile risk oluşturabileceği bilinirken, ultrason randevularının bir sene sonraya verilmesi sağlık alanında gelinen noktayı da gözler önüne seriyor.

Ultrason randevusunun 1 yıl sonraya verilmesi birçok hastanın mağduriyet yaşamasına neden olurken, geç randevu nedeniyle tedavi bekleyen hastanın özel hastanelerin kucağına itildiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak Gazetemize konuşan hasta ve hasta yakınları yaşadıkları mağduriyeti dile getirirken, sorunun çözümü noktasında yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istediler.

“1 SENE SONRAYA KİM ÖLE KİM KALA”

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde kendisine 1 yıl sonrasına ultrason randevusu verildiğini ifade eden bir vatandaş “1 sene sonraya kim öle kim kala” diyerek adeta sitem ederek, “Ben şimdi ne yapacağım doktora muayene oldum ultrason verdi, çekildikten sonra doktor ona göre teşhis koyacak ama gelin görün ki ultrason için bir yıl sonraya gün veriliyor. Ben ne yapayım, öleyim mi o zaman kadar. Bun soruna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Sağlıkta çağ atladık diyenlerin bu duruma acilen bir çözüm bulması gerekiyor, aksi takdirde ilerde telafisi güç sonuçlar ortaya çıkabilir, insan sağlığının en öncelikli konulardan biri olması gerekiyor” diye konuştu.