Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Soçi açıklarında zehirlenen 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti

Gündem Yayın: 20.02.2024 12:24
İhlas Haber Ajansı
Soçi açıklarında zehirlenen 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti

Rusya’nın Soçi şehri açıklarında ‘Eminoğulları 4’ isimli balıkçı teknesindeki 3 denizci, ambardaki metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Balıkçıların cenazeleri, Ünye Limanı’na getirildi.

Edinilen bilgiye göre, 2023 yılı Aralık ayında Ünye Limanı’ndan ayrılan ’Eminoğulları 4’ isimli balıkçı teknesi, balık unu ve yağı fabrikalarına hamsi avlamak için Rusya’nın Soçi açıklarına gitti. Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı Eminoğulları 4 balıkçı teknesindeki 5 mürettebat, yem olarak depolanan hamsilerin bulunduğu teknenin ambar kısmında temizlik için çalıştıkları esnada metan gazından zehirlendi.

3 Türk balıkçı hayatını kaybetti

Balıkçılardan Caner Gürkan (50), Cengiz Demirci (30) ve Emrah Bakırcı (24) hayatını kaybederken, 2 balıkçı ise yardımcı bot ile Rusya Soçi limanına intikal ettirilerek, hastanede tedavi altına alındı. Ölen balıkçıların cenazeleri, Eminoğlulları 4 balıkçı teknesi ve 18 mürettebatı ile birlikte bugün Ünye Limanı’na yanaştı.

Ünye Cumhuriyet Savcısı’nın gemide yaptığı incelemenin ardından balıkçıların cenazeleri, otopsi ve aileleri tarafından teşhis edilmek için Ünye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayda hayatını kaybeden Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı’nın otopsinin ardından memleketleri Samsun’un Terme ilçesine gönderileceği öğrenildi. Rizeli olan 2 çocuk babası Caner Gürkan’ın ise otopsinin ardından cenazesi için İstanbul’a gönderileceği ve kılınacak namazın ardından İstanbul’da defnedileceği öğrenildi.

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, incelemeler ise devam ediyor.

Öte yandan,


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İŞKUR’dan meslek seçiminde öğrencilere destek

Karabük Yayın: 05.07.2024 21:18
İŞKUR’dan meslek seçiminde öğrencilere destek

Karabük İŞKUR meslek danışmanları tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KARDEMİR AŞ. iş birliğiyle açılan ‘Kardemir İkili Mesleki Eğitim Okulu’na başvuran öğrencilere Mesleki Yönelim Test Bataryası uyguladı.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, mesleki yönelim test bataryası uygulamasına 2 gün devam ettiklerini belirterek 160 öğrenciye test uyguladıklarını belirtti.

“Mesleki yönelim test bataryası, meslek seçim aşamasındaki öğrencilere ve sonrasında doğru işe yerleştirilmeye yardımcı olunması amacıyla İŞKUR’un alanında uzman iş meslek danışmanlarımız tarafından kullanılan testtir” diyen Sarıçam, “Tüm gençlerinizi İŞKUR’a bekleriz, Gençlerimize önem veriyoruz ve onlara verdiğimiz bu tür eğitimlerin içeriğinde, gençlere, meslek seçiminin önemi ve kariyer belirleme, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, işverenlerin beklentileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, aktif işgücü programları çerçevesinde işbaşı eğitim programından yararlanma, özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarından yararlanma, iş hayatı ve işe uyum, mesleki yönelim test bataryası uygulamaları konularında eğitim başlıklarıyla daima gençlerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.