Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
18 Şubat, 2024 15:26

Ek Hastane Binasına Onkoloji Merkezi Kurulacak

A+ A-

Çamlık Antrenman Sahasına yapılacak olan  150 yataklı ek hastane binasının 2024 yılının ikinci altı ayında yatırım planına alınması için çalışmaların başladığı ifade edilirken, Hastanenin içerisinde Karabüklüleri yakından ilgilendiren Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezinin kurulacağı belirtildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, "Karabüklüler Onkoloji Hastanesi İstiyor" başlığı adı altında Gazetemizde yayımlanan haberle ilgili olarak Gazetemize açıklamalarda bulundu. Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinin yatak kapasitesini artırmak için  Çamlık Antrenman Sahasına yapılacak olan  150 yataklı ek hastane binası ile ilgili de bilgi veren AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 150 yatak kapasiteli ek hastane binasının 2024 yılının ikinci yarısında yatırım planına alınmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Ek Hastane binası için mahkeme süreci yaşandığını hatırlatan Milletvekili Ali Keskinkılıç, "Mahkemeler  nedeniyle ek binanın yapımı ile ilgili süreç gecikti, ancak mahkemeler biti saha Sağlık Bakanlığına devredildi. Şimdi biz oranın 2024 yılının ikinci yarısında  yatırım planına alınması için  çalışmalara başladık. Biz orayı yatırım programına aldırdıktan sonra zemin etüdü ve proje çalışmaları başlayacak, ihale sürecinden sonra da hastanenin yapımına başlanacak" dedi. "ONKOLOJİ TEDAVİ VE TANI MERKEZİ KURULACAK" Onkoloji Hastanesi ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Ali Keskinkılıç, "Nüfus bakımından Karabük'e Onkoloji Hastanesi kurulması mümkün görünmüyor ancak bizim Çalık sahasına yaptıracağımız 150 yatak kapasiteli ek hastane binasına Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi kurulacak bu merkezin kurulması ile birlikte Karabük'ün çok büyük bir sorunu da ortadan kalkmış olacak. Karabüklüler artık Ankara başta olmak üzere başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Kanserle alakalı tüm işlemlerini artık bu merkezde yaptırabilecekler" dedi. ONKOLOJİ HASTALARI İÇİN KEMOTERAPİ HİZMETİ VERİLİYOR Milletvekili Keskinkılıç, "Onkoloji (Kanser) hastaları için Eğitim Araştırma Hastanesinde Kemoterapi hizmeti veriliyor. Ancak,  Radyasyon Onkolojisi (Radyoterapi), Nükleer Tıp (Pet- CT), Girişimsel Radyoloji, Onkolojik Cerrahi gibi hizmetler için hastalar, Ankara başta olmak üzere Onkoloji Merkezlerinin bulunduğu başka İllere gönderiliyor. Ayrıca,  Işın tedavisinin yapılabilmesi için gerekli fiziki koşulların mevcut binada sağlanması mümkün değil. Bunun için 1,5-2 m kalınlığında duvarları olan bir ünite oluşturmak gerekiyor. Yeni yapılacak hastane binasında gerekli fiziki koşulları sağlayarak onkoloji tanı ve tedavi merkezi kurulacak" diye konuştu.    

Yorumlar

  1. blank

    Ahmet

    Acilen hematoloji doktoru lazım karanük’e
    Çevre illere gitmek zorunda kalıyoruz

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 00:52
blank
İhlas Haber A.

Gece aralıklarla etkili oldu, gündüz böyle görüntülendi

A+ A-

BOLU (İHA) – Bolu’nun yüksek kesimlerinde aralıklarla etkili kar yağışı sebebiyle Yedigöller Milli Parkı’na yakın yaylalarda kar kalınlığı 5 santimetreye yaklaştı. Bembeyaz örtüyle kaplanan çam ağaçları günün ilk ışıklarıyla görüntülendi.
Bolu’nun yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Bolu’nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı’nın yakınlarında bulunan yaylalarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Çam ağaçlarının üzerine düşen beyaz örtü, kartpostallık görüntüler oluştu. Oluşan muhteşem görüntüler doğasever Mustafa Nazlı tarafından dronla görüntülendi. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle Bolu’da zirai don uyarısı yapıldı. Soğuk hava koşullarının bir hafta daha sürmesi bekleniyor.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455