Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

AK Parti Heyetinden “İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesinde İnceleme

Manşet Yayın: 29.01.2024 13:04
AK Parti Heyetinden “İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesinde İnceleme

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, ve İl Başkanı Ferhat Salt’tan oluşan AK Parti heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında, Kartaltepe Mahallesi’nde yapımı devam eden 280 konut ve 12 adet işyerinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti heyetinin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bu proje kapsamında yapılacak konutlar, birçok vatandaşımızın ev sahibi olmasına olanak sağlayacaktır.

Hemşehrilerimizin modern ve konforlu bir yaşam sürdürebilecekleri şekilde tasarlanan bu konutlar, çeşitli sosyal aktivitelere katılım imkanı sunacak alanlarla donatılacaktır. Bu sayede, şehrin yaşam kalitesi artırılacaktır.

İlk etapta 280 konut ve 12 işyerinin yapımına devam ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, vatandaşlarımız uygun koşullarda konut sahibi olacaklar ve işyeri açma fırsatı bulacaklardır. Proje kapsamında Kartaltepe Mahallesindeki 280 konutla birlikte Safranbolu’da 200, Eskipazar’da 120, Eflani’de 63, Ovacık’ta 30 ve Yortan Beldesinde 59 olmak üzere Karabük’te toplam 752 sosyal konut inşa edilecek.

Geride bırakılan sene Karabük Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Eflani ile Yortan Beldesinde yapılacak konutlar için kurası çekilen ve hak sahipleri belirlenen, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin hemşehrilerimize, Karabük’ümüze hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde açıklamada bulunuldu. (Ramazan Öztürk)

ak parti heyetinden jpg ak parti heyetinden1 jpg

 

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı

Gündem Yayın: 18.05.2024 16:36
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerin yayıldığı sosyal medyada büyük tepki görmesi üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.Τ., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.
Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta”
Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.Τ., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
“Olaydan dolayı üzgünüz”
Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu.
İşletmede 5 ay öncede bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3,4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu bir işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi bira etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu.
(MÇ-