Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BÜ’de TÜBİTAK Projeleri Anlatıldı

Bartın Yayın: 28.03.2015 09:11
Yazar:

BARTIN Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından akademisyenlere ve öğrencilere yönelik TÜBİTAK bilgilendirme toplantısı yapıldı. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TUBİTAK) Araştırma Destek Projeleri Başkanlığından (ARDEB) Dr. Bora Kat konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve beraberinde ülkelerin gelişmesi için projelerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz son yıllarda proje üretme, patent alma konusunda önemli mesafeler almıştır. Ancak bununla yetinmeyip daha çok çalışmamız gerekmektedir. Geleceğin Türkiye’sinin kurulmasında üniversitelerin üzerine düşen bilimsel esasları yerine getirmektir. Üniversiteler bunu yerine getirmekle yükümlü olmakla beraber, bununla yetinmeyerek bunu sosyal hayata taşımalıdır. Daha çok çalışmalı, yayınlar yapmalı ve projeler üretmelidir. TUBİTAK burada önemli bir yerde bulunarak bu çalışmaları desteklemektedir. Biz bunları yapıyoruz, ancak çok daha ileri boyutta yapmamız lazım” dedi.
Bartın Üniversitesi TUBİTAK Projeleri Koordinatörü ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayben Kılıç Pekgözlü ise üniversite bünyesinde kurdukları proje destek ofisiyle amaçlarının yapılacak çalışmalara öncülük etmek olduğunu söyledi. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ve proje sayını artırmak istediklerini de belirten Pekgözlü, “Ulusal ve uluslararası projeler ve araştırma destek programlarından akademik personellerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Yine bu doğrultuda düzenlediğimiz bilimsel toplantılarla projelendirme süreçlerinden bahsediyoruz. Üniversitemizde bu noktada 2014 yılına kadar 13 proje gerçekleştirmiştir. Bu projeler çoğunlukla hızlı destek ve araştırma projeleri olmuştur. 2014 yılında ise 9 proje yürütülmüş, 2 proje tamamlanmıştır ve 7 proje hala devam etmektedir. Bunun dışında öğrencilerimiz de bu projelere dâhil olmuştur. Hedefimiz, üniversitemizin daha fazla bu çalışmalara katılmasını sağlamak” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Dr. Bora Kat, TUBİTAK projelerinin kapsamı ve projelendirme süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorduğu soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de  “Biyomimetik Akıllı Yılanımsı Robot”  Geliştirildi

Karabük Yayın: 07.05.2024 11:52
KBÜ’de  “Biyomimetik Akıllı Yılanımsı Robot”  Geliştirildi

Karabük Üniversitesi yenilikçi ve özgün tasarımlarla geleceğe ve teknolojiye öncülük ediyor. KBÜ yüksek lisans eğitim programları kapsamında “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” geliştirildi.

Bu alanda Türkiye’de yapılan ikinci çalışma olan robot, biyolojik yılanın yaptığı hareketlerin tamamını yapabilmekle birlikte yılan tarafından yapılamayan iki hareketi de gerçekleştirebiliyor. Sahip olduğu özellikleri ile çok çeşitli sahalarda kullanılabilecek olan “Biyomimetik akıllı yılanımsı robot” üzerinde çalışmalar sürdürülerek yaygın kullanıma sunulması planlanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa ve Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Murat Gökmen’i Rektörlük makamında ağırladı.

Gerçekleşen görüşmede Ankara Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa danışmalığında, KBÜ Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Murat Gökmen tarafından geliştirilen KBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, “Biyomimetik Akıllı Yılanımsı Robot BİYROT 01” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, bilim merkezli bir üniversite olarak bu tür yenilikçi projeleri önemsediklerini, projenin geliştirilmesi ve kullanıma sunulması için her türlü desteği Karabük Üniversitesi olarak sunacaklarını ifade etti.