Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası” Etkinlileri Başladı

Karabük Yayın: 16.01.2024 12:46
A+ A-
“Dönem Sonu Faaliyet Haftası” Etkinlileri Başladı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” düzenleniyor.

Karne öncesi 15-18 Ocak’ta 4 gün sürecek olan Dönem Sonu Faaliyet Haftası, resmî ve özel tüm okullarda, “kış şenliği” havasında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca okullara gönderilen faaliyet planı ve etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Donem Sonu Faaliyet Haftasi1

Faaliyetlerin ilk gününde İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Gazi Mustafa Kemal İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Ziyarette ilk olarak okulun eğitim-öğretim ve fiziki durumu hakkında okul müdürü Seda Parçalı’dan bilgiler alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş daha sonra dersliklere girerek öğrencilerin etkinliklerini izledi.

Öğrenciler ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Müdür Akbaş, onlara kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarını, millî, manevi ve kültürel değerleri tanımalarını, kendilerini çok yönlü geliştirmeleri konularında tavsiyelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında öğretmenler ile de bir araya gelen Akbaş, dönem sonu faaliyet haftası etkinliklerinin tüm sınıflarda uygulanmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Sınıf ziyaretlerinde öğrencilerin enerjilerinin yüksek olduğunu, okulun tertip ve düzenin çok iyi durumda olduğunu belirten Müdür Akbaş, bu kapsamda okul idaresini ve öğretmenleri tebrik etti. Akbaş, öğretmenlerin istek, talep ve sorunlarını dinleyerek çalışmalarında başarılar diledi. (Ramazan Öztürk)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
     

Palamut Rusya’ya kaçtı, fiyatlar 50 TL’den 120 TL’ye çıktı

Ekonomi Yayın: 21.09.2024 16:45
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Samsun’da geçen hafta tanesi 50 TL’den satılan palamudun fiyatı, balığın Rusya’ya kaçması nedeniyle 120 TL’ye yükseldi.

1 Eylül’den itibaren bolca tezgahları süsleyen palamut hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürmüştü. Aradan geçen 20 günün ardından palamut daha soğuk sulara doğru göç etmeye başladı. Fiyatı 50 TL’den önce 80 ve 90’a, sonra 100’e çıkan palamudun tane fiyatı bugün de 120 TL’den satılmaya başlandı. Balıkçılar, kaptanların palamudun soğuk sulara doğru göçe başladığını kendilerine aktardığını belirtirken, vatandaş ise tanesi 120 TL’den satılan palamudun pahalı olduğunu söyledi.

“Palamudun Rusya’ya doğru gittiği söyleniyor”

Denizde av yapan kaptanların palamudun Rusya açıklarına doğru kaçmaya başladığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Palamut sezon başında 50 TL’ydi, yarım kilodan fazlaydı. 800 grama kadar büyüyen palamudu dün 90 TL’ye satmıştık. Karadeniz’deki fırtına dolayısıyla palamut bugün az çıktı. Bundan dolayı palamudun tanesi 120 TL’den satılıyor. Satışlarda bir sıkıntı yaşamadık. Vatandaş rağbet göstermeye devam ediyor. Piyasada aynı palamudu 150 TL’ye de satan var” dedi.

Kaptanların palamudun Rusya’ya doğru gittiğini söylediğini ifade eden Köse, “Balığın durumu belirsiz. Bundan sonra bol da olabilir kaçabilir de. Yeterli palamut stoku da yapılamadı. Gelen palamut günlük olarak şehirlere yetmiyor. Ondan dolayı stoklanamadı. İnşallah palamut tekrar bollaşır ve vatandaş da ucuz yemeye devam eder” diye konuştu.

Yakın zamana kadar palamudun tanesini 50 TL’den alan vatandaşlar da en son palamudu 80-90 TL’ye aldıklarını, fiyatının 120 TL olmasının kendilerine pahalı geldiğini söylediler.

Balıkçı tezgahlarında barbun kilo 80 TL, mezgit kilo 80 TL, istavrit kilo 60 TL, hamsi kilo 200 TL, çinekop kilo 200 TL’den satışa sunuluyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455