Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
24 Aralık, 2023 15:33 |Güncelleme: 28.12.2023 11:52

Türkiye 12 Şehidimize Ağlıyor

A+ A-

Türkiye, Irak'ın kuzeyinden gelen acı haberle yasa boğuldu. Teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda iki günde 12 askerimiz şehit oldu. Saldırı sonrasında bölgede operasyon başlatılırken, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Türkiye bir kez daha şehitlerine ağladı.  Irak'ın kuzeyinden peş peşe gelen acı haberler, şehitlerin baba ocağına ateş düşürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  Irak ve Suriye'ye art arda iki operasyon düzenledi. Operasyonlarda teröristlerin kullanıldığı mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilirken; 25 terörist de etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit oldu. 22 Aralık'ta da 6 askerimizin şehit olduğu bölgede şehit sayısı 12'ye yükselirken Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye operasyon düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine yönelik olarak hava harekatları düzenledi. Hava harekatları sonucu, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edildi. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00’da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.” ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 23 Aralık tarihinde şehit olan askerlerimizin isimleri şu şekilde açıklandı: Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak. blankblank 22 Aralık'ta şehit düşen askerlerimizin kimlikleri ise şu şekilde sıralandı: Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın. blank blank (Ramazan Öztürk)    

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 08:22
blank
İhlas Haber A.

Polis koçbaşı ile kapıyı kırıp girdiği evde narkotik köpeği ile arama yaptı

A+ A-

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadelede polis ekipleri, koçbaşı ile kapıyı kırarak girdiği evde uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan uyuşturucu satıcısı 2 kişi adli makamlarca tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele devam ediyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ayrı adrese baskın yaptı. Koçbaşı ile evin kapısı kırılırken, narkotik köpeği ile arama yapıldı. Azmimilli Mahallesinde ikametinde uyuşturucu madde olduğuna yönelik bilgiler elde edilmesi üzerine polis ekiplerince yapılan operasyonda; uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapılan 7 suç kaydı bulunan Y.İ.’nin (30) evinde yapılan aramada 100 gram sentetik kannabinoid, 1 adet çalışır vaziyette hassas terazi ele geçirildi.
Çay Mahallesinde yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapılan R.Ç. isimli şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramada ise 240 adet sentetik ecza maddesi, 1 adet ecstasy hap ve 1 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli makamlara sevk edilen Y.İ. ve R.Ç. tutuklanarak cezaevine konuldu.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500