blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te 2024 yılı kültür ve turizm yılı olacak

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te 2024 yılında kültür ve turizm açısından önemli gelişmelerin yaşanacağını, ören yeri, müze ve yeni bir master plana kavuşacaklarını söyledi.
Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazıların sürdüğünü belirten Şahin, Hadrianopolis’de önemli keşiflerin elde edildiğini ifade etti. Hadrianopolis’in çok önemli bir yerleşim yeri olduğunu aktaran Şahin, "Bu alanı turizme kazandırmak için çalışıyoruz. Biliyorsunuz bu bölgenin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapıldı. Bunun gerçekleşmesi için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan biriside karşılama merkezi. Karşılama merkezi inşaatına başlandı, hızla devam ediyor. Bu merkezde, 10 otobüsün park edebileceği bir otopark, kafeterya, hediyelik eşya satacak iş yerleri, ücretsiz rehberlerin bulunacağı alan ve turistlerin ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal alanlar yer alacak. Karşılama merkezi 2024 yılının ilk çeyreğinde bitecek. Merkez hizmete alındığında ören yeri olması için önümüzde hiç bir engel kalmıyor. Ören yeri ilanı da yıl içinde verilecek. Hadrianopolis, ören yeri ilanının ardından ilimize gelen turist sayısını ve gelirini büyük oranda arttıracak" dedi.
- Safranbolu Müze Müdürlüğü
Önemli bir çalışmanın da müze olduğunun altını çizen Şahin, "İlimizdeki büyük bir eksiklikte müzenin olmamasıydı. İlimizin sınırları içinden elde edilen tarihi eserler maalesef başka şehirlerde sergileniyordu. Bunun önüne geçmek için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un onayı ile Safranbolu Müze Müdürlüğü adı altında müzemiz kuruldu. Hükümet Konağında müzemiz oluşturulacak. Teşhir-tanzim ihalesi yapılacak. İhalenin ardından personel ataması gerçekleştirilecek. İlimize ait ne kadar tarihi eser varsa burada sergilenecek. Yani 2024 yılı içinde müzemizde hizmete açılmış olacak" diye konuştu.
- Turizm master planı
Turizm master planı hazırlandığından da bahseden Şahin, şunları kaydetti:
"İlimizin her köşesi bir turizm cenneti. Her ilçemizin kendisine ait özelliği var. Hem ülkemizde, hem de dünyada bu özellikleri ile öne çıkıyorlar. Safranbolu’muz tarihi yapıları ile UNESCO Dünya Miras Listesi’nde. Yenice ormanları, biyolojik çeşitlilik ve barındırdığı yaban hayat ile dünyanın sayılı ormanları arasında yer alıyor. Eskipazar’daki antik kentimiz mozaikleri ile öne çıkıyor. Ovacık ilçemizde ki kaya mezarları bir çok yerde yok. Eflani, bölgemizin en eski yerleşim yerlerinden, bir dönemde başkentlik yapmış. Bir çok tarihi esere sahip. Gölleri ile doğa turizmine göz kırpıyor. Kısacası yeni bir Master plan ile kültür ve turizmimizi geliştireceğiz."

Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programına Ev Sahipliği Yaptı
blank
Haber Merkezi tarafından
02 Ocak, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programına Ev Sahipliği Yaptı

Karabük Üniversitesi tarafından Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla “Liderlik ve Sistem Dönüşümü: Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı” konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlik, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz Ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İl Protokolü, Dekanlar, Müdürler, Akademik Ve İdari Personel, Öğrenciler ve çok sayıda Davetli katıldı.

Rektör Kırışık: “Karabük Üniversitesi, Ulusal ve Uluslararası Alanda Büyümeye Devam Ediyor”

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını, faaliyetlerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. 

Üniversitenin sürekli geliştiğini vurgulayan Kırışık, “Yeni açılan bölüm ve programlarla çağın ihtiyaçlarına cevap verecek bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Karabük Üniversitesi hem ulusal hem de uluslararası alanda hızla büyümeye devam etmektedir. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde olan ülkelerimizin üniversiteleri ve uluslararası iş birliklerimizle akademik gücümüzü artırıyoruz. Bilimsel alandaki uluslararası başarılarımız da giderek daha fazla dikkat çekiyor.” dedi. Rektör Kırışık, üniversitenin uluslararası alandaki başarısını şu sözlerle özetledi: “Bu yıl, disiplinler arası bilimsel çalışmalarımızda uluslararası düzeyde önemli başarılar elde ettik ve Türkiye çapında üniversiteler arasında 16. sıraya yerleştik. Ayrıca, URAP verilerine göre 64. basamaktan 54. basamağa yükseldik. Bu büyük başarı, bilimsel çalışmalarımızın ve araştırmalarımızın meyvelerini verdiğini gösteriyor.” 

Prof. Dr. Kırışık, Türkiye’de ilk defa Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemini Karabük Üniversitesi olarak hazırladıklarını da belirterek, bunun büyük bir yazılım başarısı olduğunu vurguladı.

Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı

Programda konuşan Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye’nin sağlık sistemindeki dönüşümün uluslararası başarılarına dikkat çekti. Prof. Dr. Akdağ, 2003-2012 yılları arasında  Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın dünya çapında büyük bir ilgiyle takip edildiğini ve birçok uluslararası yayında başarıyla ele alındığını belirtti. Özellikle The Lancet dergisinde 2013 yılında yayımlanan özel sayının, Türkiye’deki sağlık dönüşümünün büyük başarısını detaylı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Akdağ, The Lancet dergisinin, dünya tıbbı açısından en prestijli yayınlardan biri olduğunu hatırlatarak, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), OECD, British Medical Journal ve Dünya Bankası raporları gibi saygın uluslararası kuruluşlar da Türkiye Sağlıkta Dönüşümünün başarısının dünyaya örnek olarak gösterildiğine işaret etti.

Sağlık Sisteminin Hedefleri

Konuşmasında sağlık sisteminin hedeflerinden söz eden Akdağ, “Hangi işi yaparsak yapalım, nihai gayelerimizi doğru belirlemişsek ve o gayelere bizi ulaştırdığını gösterdiğimiz göstergelere doğru belirlemişsek işimizi iyi takip edebiliriz. Aksi takdirde süreçlere saplanıp kalabiliriz. Bu da dönüşümün esaslarından birisi. Mutlaka nihai gayemizi koyacağız. Nihai gayeleri doğru koymak lazım. Sağlığın bir toplum açısından nihai gayelerini sağlık durumu, parasal açıdan vatandaşın korunması ve vatandaşın memnuniyeti olarak alabiliriz. Tabii ki sürdürülebilirlik seviyesinde olması lazım.” dedi.

Liderlik ve Yöneticilik

Programda liderlik kavramına da değinen Prof. Dr. Recep Akdağ, liderlik ve yöneticiliğin farklı olgular olduğunu belirtti. Akdağ, liderliğin doğuştan gelen bir özellik değil, zamanla geliştirilebilen bir pratik olduğunu söyledi. “Lider doğulur mu, yoksa geliştirilir mi?” sorusuna da yanıt veren Akdağ, liderliğin bir süreç olduğunu ve bu sürecin, kişinin karşılaştığı zorluklar ve kırılma noktalarından sonra gelişebileceğini ifade etti. Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.