Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenice’de Göktepe Turizm Bölgesi Olmaya Aday

Karabük Yayın: 11.12.2023 14:04 |Güncelleme:27.12.2023 16:25
Yenice’de Göktepe Turizm Bölgesi Olmaya Aday

Yenice İlçesinin en güzide yerlerinden birisi olan ve yaz aylarında vatandaşların uğrak yeri olan Geleneksel Zümrüt Yenice Göktepe Şenliklerinin yapıldığı Göktepe Tabiat Parkı’nın Turizm Bölgesi olması için çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Yenice Kaymakamlığı,  Sosyal medya hesabından Göktepe’nin tanıtımını yaparak, burasının Karabük’ün turizmi için önemli bir kaynak olduğunu, ayrıca turizm bölgesi olmaya  aday olduğunu vurguladı.

Yenice Kaymakamlığının sosyal medya hesabı üzerinde Göktepe Yaylası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Geleneksel Zümrüt Yenice Göktepe Şenliklerinin yapıldığı Göktepe Tabiat Parkı (Göktepe Yaylası), Yenice’nin en güzide ve halk tarafından yaz ayları boyunca dinlenmek ve piknik yapmak üzere tercih edilen orman içi sayfiye yeridir.

Tüm doğa aktivitelerini gerçekleştirilebileceğiniz böyle eşsiz bir doğa potansiyeline sahip olan Göktepe Tabiat Parkı (Göktepe Yaylası), Karabük Merkezine 45 km. Yenice İlçe Merkezine 9 Km. Ankara’ya 263 km. İstanbul’a 416 km. mesafededir.

Yenice’de Turizm ;

Yenice Ormanları, tropik bölgeler dışında dünyada pek az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç türünü barındırmaktadır. Ormanların üst katını oluşturan altı ağaç türüne, ara ve alt tabakada karışıma giren otuz ağaç türü ve çalı türü bulunur. Yenice ormanlar gerçek bir ağaç müzesidir. Bilinen ağaç türleri şunlardır: Uludağ Göknarı, Doğu Kayını, Sarı Çam, Kara Çam, Camiyanı Karaçamı, Kızıl Çam, Istıranca Meşesi, Virgiliana Çınarı, Ceviz, Dişbudak, Kızıl Ağaç, Fındık, Porsuk, Yabani Kiraz, Gümüş Ihlamur, Adi Ihlamur, Akağaç, Kızılcık, Şimşir, Ahlat, Kontus Defnesi, Kurt Bağrı, Erguvan, Jasminum. Çeşitli ağaç türlerinin yanı sıra bazı ağaçların olağanüstü çap ve boya ulaşan örneklerinin oluşu, zengin bir yaban hayatı potansiyelinin bulunuşu ile eşsiz bir eko sistem özelliği göstermektedir. Yenice Ormanlarında Geyik, Karaca, Vaşak, Yaban Kedisi türleri ve diğer hayvan türleri de yaşamaktadır. Bu ekosistem içinde tipik ve nadir birçok bitki ve hayvan türü bulunması, ormanların oluşturduğu oksijen kuşağı İlimiz turizmi için önemli bir kaynak olup, turizm bölgesi olmaya adaydır.” (Yusuf Korkmaz)

goktwepe3 jpg goktepe2 jpg

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı

Gündem Yayın: 18.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin yayıldığı sosyal medyada infiale yol açması üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta”

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

“Olaydan dolayı üzgünüz”

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu.

İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3, 4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu.