Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
16 Mart, 2015 07:29

Başkan Aksoy Çarşı Esnafı ile Buluştu

A+ A-

25 – 27 Mart tarihleri arasında Safranbolu’da gerçekleştirilecek ve kongre sonrası Safranbolu Deklarasyonu olarak adlandırılacak olan “İlkim Değişikliği Kongresi” öncesi Tarihi Çarşı Esnafı ile bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Bu önemli Kongreye Safranbolu olarak hazır olmalıyız” dedi. Tarihi Çarşıda gerçekleştirilen toplantıya; Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ve çok sayıda esnaf katıldı. İklim Değişikliği Kongresinin bugüne kadar Safranbolu'da yapılmış olan toplantıların en önemlileri arasında olduğunu vurgulayan ve kongre hakkında bilgi veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Aksoy, çarşı esnafı ile bir araya geldiği toplantıda "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ziyarete geldiğinde, Safranbolu'da, “Safranbolu Deklarasyonu” ismiyle bir toplantı yapacaklarını, bunu da Safranbolu'nun tanıtılması anlamında büyük katkıda bulunacağını ifade etmişti. Şimdi bu vaad ete kemiğe büründü. 25-27 Mart tarihleri arasında Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği ile birlikte Safranbolu'da “İklim Değişikliği Kongresi” yapılacak. Uluslararası alanda iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bilim adamları ve dünya çapında bu hususta söz sahibi, yazı yazan bilim adamları davetli olarak gelecek. Yaklaşık 200 civarındaki bu davetliler Safranbolu'da 3 gün boyunca çalışarak, bu yılın sonunda yapılacak olan 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi' için hem Ekonomik İş Birliği Teşkilatı'nın hem Orta Asya ile beraber Balkanların ortak fikriyatını oluşturan bir deklarasyonu kaleme alarak 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi'nde bu deklarasyon gündeme gelecek. Bu deklarasyonun başında da 'Safranbolu Deklarasyonu' ismi geçecek" diye konuştu. SAFRANBOLU’YU EN İYİ ŞEKİLDE TANITMALIYIZ Yaklaşık 6 yıldır hemen her konuda halkla istişare içerisinde kararlar aldıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “ Böylesi önemli bir kongre öncesi de Safranbolu’muzu layığı ile temsil edebilmek ve tanıtımını yapabilmek için çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Tabii ki bu konuda Safranbolu halkına ve esnaf kardeşlerimize de büyük rol düşmekte. Çevre temizliğinden tentelere kadar pek çok konuda daha dikkatli davranmalıyız hareket etmeliyiz. Ben halkımızın duyarlılığına sonuna kadar kefilim. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın da katılım sağlayacakları, bu büyük kongreyi hep birlikte İnşallah başarı ile tamamlayacağız” dedi. Başkan Aksoy son olarak, Tarihi Çarşıda bulunan tentelerin de bir düzene girmesi gerektiğini, bu nedenle İmar Müdürlüğü tarafından çok önemli ve güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini, projenin kısa sürede Koruma Kuruluna verilerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve toplantıya iştirak eden tüm esnaflara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 16:37
blank
İhlas Haber A.

İşletmesine gelen yavru doğanı eliyle besledi

İşletmesine gelen yavru doğanı eliyle besledi
A+ A-

Rize’de işletmesine gelen yavru doğanın yaralı olduğunu fark eden esnaf doğanı kendi elleriyle besledi.
Rize merkez Piriçelebi Mahallesi Kütüphane sokak üzerinde bulunan bir işletmeye yavru doğan sığındı. Bitkin olan yavru doğanın hareket edemediğini gören işletme sahibi Seçkin Memişoğlu hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DMKP) Rize İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Doğanın aç olabileceğini düşünen Memişoğlu kasaptan aldığı eti kendi elleriyle doğana yedirdi. Karnının doyduğundan emin olan Memişoğlu, yavru doğanı iş yerine gelen DMKP ekiplerine teslim etti.
Yavru doğanın şiddetli yağışlardan kaynaklı işletmesine sığındığını düşündüklerini dile getiren Rizeli esnaf Seçkin Memişoğlu “Aşırı yağmurlarda bir anda önümüze düştü. Yorgun düşmüş yada bir av peşinde miydi bilmiyorum. Gezecek hali, uçacak hali yoktu. Aldık, Milli Parklar Müdürlüğü’nü aradık. Arkadaşlar sağ olsun geldi ve teslim ettik. Beslerken parmağımızı bir iki kez ısırdı” dedi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455