Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ öğrencisinin çekip yönettiği kısa film birinci oldu

Haberde İnsan Yayın: 07.12.2023 15:38
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
KBÜ öğrencisinin çekip yönettiği kısa film birinci oldu

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde düzenlenen “Dolandırıcılık” Konulu Video-Kısa Film Yarışmasında Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün çekip yönettiği, “Bozuk Para” adlı kısa film birinci oldu.

Senaryosunu Levent Aslantaş’ın yazdığı, KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün yönettiği Abdulsamet Mavi ile çektiği, görüntü yönetmenliğini Ciger Kıs’ın yaptığı, kurgusunu Alper Kaya’nın yaptığı kısa filmde; Karabük özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin müdürü Esra Aydın ile Ramazan Ünal’n destekleriyle merkezin öğrencilerden Enes Güvenç, Yasin Cantekin, Ramazan Doğukan Taş, Emre Erugurlu ve Büşra Bük oynadı.

AW093260 01 jpg
KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf İzzettin Gürbüz’ün yanı sıra rehabilitasyon merkezi müdürü Esra Aydın, senarist öğretmen Levent Aslantaş ve öğrencilerin yer aldığı ekip, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’den bisiklet ödülünü aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SAĞLIKTA SINIFTA KALAN TÜRKİYE

Karabük Yayın: 20.09.2024 12:41
A+ A-
SAĞLIKTA SINIFTA KALAN TÜRKİYE

MUSTAFA AKAY

Türkiye, bir çok  alanda  sınıfta kalıyor. Ancak, bunların en belirginleri eğitim, ekonomi ve sağlık.

Ne yazık ki, yıllarca okuyarak halkın hizmetine koşan doktorlarımıza “gidersen git” diyen bir yönetim anlayışına sahibiz.

Eğitimde de aynı konumdayız. Okullar olmasa ne güzel idare ederim, anlayışı yaygın.

Sağlık ve eğitimi yan yana getirdiğimizde, her ikisinde de parası olanın borusu ötüyor. Eğitimi, sonraki yazılarımızda ele alırız. Bugün, biraz sağlıkta ne durumdayız, onu irdeleyelim.

Cumhuriyetin, eşit insan felsefesinden adım adım uzaklaştık. Şimdi, yaşamın her alanında olduğu gibi, sağlıkta da parası olan düdüğü çalıyor.

Her şeyin paraya endekslendiği bir 22 yılı geride bıraktık.

Bu süre içinde, ülkemizdeki özel hastane sayısı %115 artarak 572’ye ulaşmış. Bu hastaneler donanım bakımından neredeyse, en üst düzeyde.

Sistem öyle bir hale gelmiş ki, yurttaşı özel hastaneye yönlendirmek için elinden geleni yapıyor.

Bunu nasıl yapıyor diye soracak olursak, önümüze korkunç bir plan çıkıyor.

Devlet Hastanelerini araç, gereç bakımından yoksullaştırmak .. Yeterli doktor ve personeli vermemek, ileri derecede tetkik ve tahlilleri yapmaktan yoksun bırakmak.

Hastanelerdeki yığılmalar görülmesin diye devasa binalar yapıp, içini boş bırakmak da işin bir başka boyutu.

Branş doktorlarının sayısının azlığı randevu sistemini de çökertince, parası olan zorunlu olarak özel hastaneye koşuyor.

Doktoru vermeyerek, tetkik ve tahlil unsurlarını eksik bırakınca, günlerce randevu alamayan hasta umarsız kalıyor.  Devlet hastanelerinde, uzun uzun kuyrukların oluşması, doktorların yoğunluktan bunalmaları yeni yeni arayışlar ortaya çıkarıyor.

Parası olan için bunun çaresi kolay. İki adım ötedeki özel hastaneye koşuveriyor. Ya parası olmayan, geçimini zaten zor bela sağlayabilenler  ne yapacaklar?

Türkiye’deki devlet hastanesinin sayısı da 710 civarında. Özel hastane ile  kamu hastaneleri, neredeyse, başa baş gelmişler.

Birinde MR çektirmek için aylar sonrasına gün verilirken, özel hastanede iş şip şak halloluyor. Parası olan için sorun değil. Ama, asgari ücretle geçinen bir kişi için özel hastanede MR’a 6 bin lira vermek ölüm demek.

Özel hastaneler, kamudaki doktorları yüksek maaşlar vererek, bünyelerine katınca,  öbür taraftaki doktor sayısı düşüyor. Haliyle, yoksulun tedavi şansı azalıyor.

Zenginler özel hastaneye koşarak giderler… Hele hele servetlerini vurgun vurarak yapmışlarsa..  12 bin 500 lira emekli maaşıyla geçinen yurttaş emekleye emekleye bile gidemez.

Bir ameliyat için bir milyonu, iki milyonu, beş milyonu gözden çıkaran varsılların vicdanları rahat mıdır bilemiyoruz.

İşin ilginç yanı, bu tür özel hastaneler nasıl kurulmuşlardır? Neden sayıları bu denli artmıştır? Sermayeleri nereden gelmektedir? Hangi teşviklerle desteklenmişlerdir? Onlara kim yol vermiştir? Bu yol verişte kimler çıkar sağlamışlardır? Bu hastanelerin kurulmasında rant sahibi olanlar, yurttaşı buralara tutsak etmeyi, görev mi saymaktadırlar?

Bu hastaneler vergi vermekte midirler? Her şey faturalandırılmakta mıdır? Daha Türkçesiyle yazalım. Buralar birer çok kazançlı ticarethaneler olarak, soygunun adresi midirler?

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455