Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenice’de AK Parti’nin Adayı Kim Olacak?

Manşet Yayın: 12.11.2023 15:01 |Güncelleme:28.12.2023 11:53
Yenice’de AK Parti’nin Adayı Kim Olacak?

Siyasetin nabzının yoğun olarak attığı Yenice ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Zeki Çaylı, üç dönemdir girdiği Belediye Başkanlığı seçiminden zaferle çıkarken, AK Parti bunu kırmak için Çaylı’nın karşısında seçim kazanabilecek aday arayışına girdi.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin en çekişmeli geçeceği yerlerden biri olan Yenice İlçesinde üç dönemdir Belediye Başkanı seçilen Zeki Çaylı’nın karşısına AK Parti’nin kimi aday çıkaracağı merak edilirken,  iş insanı Ertan Mısırlı ve KBÜ Eğitim Araştırma Ağız ve Diş Hastanesi Müdürü Ferdi Kökçü’nün müracaatların son gününde aday adaylığı başvurularını AK Parti İl Başkanlığına yapacağı konuşuluyor.

AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayan aday başvuruları 17 Kasım Cuma günü sona erecek.

Bu kapsamda her dönemde siyasetin en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Yenice’de AK Parti en yoğun aday adaylığı dönemi yaşayacak.

Yenice’de 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve başkanlık için en güçlü aday olarak gösterilen Zeki Çaylı’ya seçim kaybetmek istemeyen AK Parti’de son günlerde isimleri yüksek sesle konuşulan iş insanı Ertan Mısırlı ve KBÜ Eğitim Araştırma Ağız ve Diş Hastanesi Müdürü Ferdi Kökçü’nün müracaatların son gününde aday adaylığı başvurularını AK Parti İl Başkanlığına yapacağı konuşuluyor.

Özellikle Yeniceli iş insanı Ertan Mısırlı kamuoyunda başkan adaylığı için en çok konuşulan isim olarak öne çıkarken sağlık camiasının başarılı bürokratı Ferdi Kökçü’de Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın karşısına çıkacak en ciddi aday olarak gösteriliyor.

AK Parti Yenice’de 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zeki Çaylı dönemine son vermek için Ertan Mısırlı ve Ferdi Kökçü arasında seçim yapması bekleniyor.

Yenice her yerel seçimlerde olduğu gibi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de siyasi çekişmenin en renkli geçecek ilçe olacağına kesin gözüyle bakılıyor. (Ramazan Öztürk)

4 kişi görüş bildirdi

  1. AKPAK

    TABIKI ERTAN MISIRLI

  2. Yeniceli

    Gönlümüz ertan mısırlıdan yana

  3. Yeniceli

    Gönlümüz ertan mısırlıdan yana

  4. Rıza karaman

    Genç dinamik devlet deneyimli başarılı bürokrat tabanda sevilen FERDİ KOKCU

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı

Gündem Yayın: 18.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin yayıldığı sosyal medyada infiale yol açması üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta”

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

“Olaydan dolayı üzgünüz”

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu.

İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3, 4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu.