Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Yardımcısı Eminoğlu üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Bartın Üniversitesi(BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ederek, Kutlubey Kampüsü’ndeki Genç Ofis’te, gönüllü öğrenciler ve milli sporcularla buluştu.
Bartın’da bir dizi ziyaret ve toplantılara katılan Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Rektör Prof. Dr. Uzun, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ile birlikte Kutlubey Yerleşkesi Genç Ofis’te gönüllü öğrenciler ve milli sporcu gençlerle bir araya geldi.
"Hedef: 2024 Paris Olimpiyatları"
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın Bartın Üniversitesine selamlarını ilettiğini aktararak söze başlayan Eminoğlu “Gençlerimizin daima yanındayız. İstiyoruz ki Türk gençleri bilimde, ilimde, sporda, sanatta, kültürde her alanda başarılı olsun. Bütün gençlerimizin ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil etmesi en büyük hedefimiz. Şu an burada birçok milli sporcu arkadaşımızla yan yana olmak bizim için bir gurur. 2024 Paris Olimpiyatlarında da başarılarıyla madalyalar kazanacak, bayrağımızı göndere çekecek ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okutacak yeni arkadaşlarımızı heyecanla bekliyoruz” dedi.
BARÜ’nün sportif başarıları konuşuldu
Ayrıca BARÜ’nün spor alanında elde ettiği başarılara değinen Eminoğlu, “Hiçbir başarı tesadüf değildir, spora verilen önem ve alt yapı çalışmalarının sonuçları buradaki milli sporcu arkadaşlarımızla ortada. Gençlik her alanda gümbür gümbür geliyor. Kendimizi çok yönlü geliştirmeliyiz, her birimizin ilgilendiği bir spor branşı olmalı. Bartın Üniversitesi de yerleşke olarak güzel bir yerde. İmkânları var, spor tesisleri var, hep birlikte siz gençlerimizle ülkemizi çok daha güzel yerlere getireceğiz. Bu başarılarda emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun olmak üzere, İl Müdürümüz ve milli sporcu gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.
"17 bin metrekare kapalı alanda 24 farklı spor branşı var"
BARÜ’nün Türk Sporuna değer katma yönündeki çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Uzun, “Spor Bilimleri Fakültemiz 17 bin metrekare kapalı alanda 24 farklı branşı tek çatı altında toplayan bir spor kompleksi haline geldi. Diğer yandan gençlerimizin çok yönlü gelişimini destekleyerek ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Spor Bilimleri Fakültesinde okuyup hem de TÜBİTAK projelerinde yer alan arkadaşlarımız var. Anadolu’nun Teknofest’ten sonraki en büyük teknoloji festivali ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nı geçen hafta gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sadece spor da değil, proje alanında da gelişimlerini önemsiyoruz. Bu vesileyle bizleri her zaman destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a, kıymetli bakan yardımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gençlere yönelik yürütülen çalışmalar ve spor faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyaret, BARÜ Kütüphanesi ile Bilim ve Teknoloji Kulübü Atölyesinin gezilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.