Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

85. Yılında Özlemle Anacağız

Manşet Yayın: 09.11.2023 16:48 |Güncelleme:28.12.2023 11:53
Array
Paylaş:
A+ A-
85. Yılında Özlemle Anacağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının Unutulmaz  Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,  Ölümünün 85. Yıldönümünde Karabük’te düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle anılacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının Unutulmaz Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. Yıldönümü olan 10 Kasım Cuma günü  anacağız.

Karabük Valiliğinin  düzenlediği anma programı sabah saat:08.55’de Yenişehir Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak.  Çelenk sunumundan sonra Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak,  İstiklal Marşı okunacak, ardından Anıtta ki program sona erecek.

PROGRAMA 100. YIL KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM EDİLECEK

Yenişehir Atatürk Anıtındaki törenin ardından anma programına 100. Yıl Kültür Merkezinde devam edilecek.  Program öncesi Fuaye Salonu’nda yer alan  Resim Sergisi gezilecek. Daha sonra programa Kültür Merkezi salonunda devam edilecek. Buradaki   program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından  şiirler okunacak.  Atatürk konulu kompozisyon  yarışmasında dereceye giren öğrencinin kompozisyonunu okumasından sonra  Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sahnelenecek. (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

Dünya Yayın: 20.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı
Array
Paylaş:
A+ A-

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kurak ve sıcak geçen yaz aylarının ardından köylerde bulunan göletlerde gözle görülür çekilmeler meydana geldi.

Mudurnu ilçesine bağlı Sarpuncuk köyünde bulunan ve bölgedeki çiftçilerin sulama faaliyetlerinde kullandığı Sarpuncuk Göleti’nin su seviyesi azaldı. Kıyılardan yaklaşık 5 metre çekilen göletin suyu kullanılmamaya başlandı. Kurak ve sıcak geçen yaz aylarının ardından yağış almayan gölette su seviyesi kritik seviyede seyrediyor.

“Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanı Birol Taşkın, “Bölgemizdeki Sarpuncuk Göleti’nde görüldüğü gibi sular yaklaşık 5-6 metre çekildi. Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak. Yağmur yağmazsa göl tamamen kurur” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455