Ramazan Öztürk tarafından
09 Kasım, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

85. Yılında Özlemle Anacağız

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının Unutulmaz  Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,  Ölümünün 85. Yıldönümünde Karabük’te düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle anılacak Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının Unutulmaz Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. Yıldönümü olan 10 Kasım Cuma günü  anacağız. Karabük Valiliğinin  düzenlediği anma programı sabah saat:08.55’de Yenişehir Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak.  Çelenk sunumundan sonra Atatürk'ün dünyaya gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak,  İstiklal Marşı okunacak, ardından Anıtta ki program sona erecek. PROGRAMA 100. YIL KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM EDİLECEK Yenişehir Atatürk Anıtındaki törenin ardından anma programına 100. Yıl Kültür Merkezinde devam edilecek.  Program öncesi Fuaye Salonu’nda yer alan  Resim Sergisi gezilecek. Daha sonra programa Kültür Merkezi salonunda devam edilecek. Buradaki   program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından  şiirler okunacak.  Atatürk konulu kompozisyon  yarışmasında dereceye giren öğrencinin kompozisyonunu okumasından sonra  Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sahnelenecek. (Ramazan Öztürk)  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ülkeye kaçak yollarla giren 4 şahıs ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu

Artvin’in Gürcistan hududunda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 4 şahıs, jandarma takımlarının operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, 9 Nisan 2025 tarihinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Gürcistan hudut sınırından Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen şahısların, kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Komando, Asayiş ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi.
Sarp ve şiddetli arazi kurallarında yürütülen çalışmalar sonucunda donmak üzere olan 4 kişi bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilen şahıslar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında başlatılan isimli sürecin tamamlanmasının akabinde mahkemeye çıkarılan kaçak göçmenler, tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.