Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’nin en güzel atmacalarını seçtiler

Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 4. Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali’nde atmacalar yarıştı.
Ardeşen ilçesinde bulunan Vali Erdal Ata Stadyumu’nda düzenlenen festivale birbirinden farklı 30 atmaca katıldı. Atmacacılık kültürünün sürdürülebilmesinin amaçlandığı festivalde atmacacılığın Türkiye’deki anavatanı olan Rize ve Artvinli yarışmacılar boy gösterdi. Tek tek jüri önüne çıkan yarışmacılar Sarı, Kara, beyaz ve kızıl ırk kategorilerinde yarışarak en güzel atmacalar seçildi. Aynı zamanda atmacalar sahiplerinin hiçbir şekilde elle müdahale etmeden sesle çağırmaya çalışıldı.

“Bence bu yörenin, havasına, yeşilliğine ve geleneklerine uygun bir festival”
Festivale katılan ve atmaca merakının çocuk yaşlardan itibaren başladığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Çocukluğumuzdan beridir biz de atmaca merakı içerisindeyiz. Rizespor’a da ’Atmacalar’ derler. Bu yörenin özel bir kuşu. Malumunuz avcı bir kuş. Bugün de güzel bir ortamdayız. Her sene Ardeşen’de yapılıyor. Doğaya salımlar yapılacak. Atmacalar hünerlerini gösterecekler. Bir derneği ziyaret etmiştik. Orada vatandaşlarımız sohbet ederken sağ elinde de atmaca vardı. Güzel bir tabloydu. Bence bu yörenin, havasına, yeşilliğine ve geleneklerine uygun bir festival. Halkımız seviyor. Jüride bugün en yeteneklisine ve en güzeline karar verecek" dedi.

“Bunu anlatmak mümkün değil yaşamak lazım”
Atmacacılık kültürünün kendilerinde dededen kalma bir miras olduğunu vurgulayan Atmacacılar Derneği Başkanı Hüseyin Uzunhasanoğlu, “Atmacacılık kültürü atalarımızdan bize miras kalan bir spordur. Bizim yöremizde bulunan atmacacılık kültürünü atalarımızdan gördük. Silah icat edilmeden atalarımız yaşamlarını devam ettirmek için atmaca ile bıldırcın yakalamayı bulmuşlar. Bizde bu kültürümüzü devam ettiriyoruz. Bu bir aşk. Bunu anlatmak mümkün değil yaşamak lazım” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.