Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Evi ateşe verip sosyal medyadan canlı yayın yaptı

Karabük’te bir kişi annesinin oturduğu evi ateşe verip o anları önce sosyal medya hesabından canlı yayınla paylaştı, sonra ise annesini arayıp evi yaktığı söyledi.

Olay, gece saatlerinde Karabük merkeze bağlı Bayır Mahallesi Gazipaşa Caddesi Özkan apartmanın 4. katında meydana geldi. Daireden yükselen alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Polis ekiplerinin evde kimse olmadığını tespitinin ardından olay yerine gelen Nigar Akın polislere, "Benim oğlum yakmış. Canlı yayında yaktı, şikayetçiyim" diyerek dakikalarca ağladı.

Eşinden ayrı olduğu ve çocukları ile yaşayan Akın’ın oğlu
Muratcan Gezginci, yanında bir arkadaşı ile annesinin yaşadığı eve giderek ateşe verdiği ve o anları sosyal medya hesabından canlı yayınladıktan sonra annesini arayarak ’Evi yaktım gidin söndürün’ dedikten sonra olay yerinden kaçtığı tespit edildi.
Polis olayla ilgi soruşturma başlatırken, evi yakan gencin yakalanması için çalışma başlattı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da ‘Hasta Okulu’ başladı: İlk ders KOAH

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından hayata geçirilen "Hasta Okulu Projesi" kapsamında eğitimler başladı. Vatandaşlara fiyatsız olarak hizmet veren proje, bölgede bir birinci olma özelliği taşıyor.
Hasta Okulu’nun birinci dersini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak verirken, eğitime Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan da katıldı. Proje hakkında bilgi veren Dr. Özturan, "Toplumda kronik hastalık tanısı alan bireylerin sayısı giderek artmakta. Bu hastalıklar kesin tahlile kavuşmasa da, ömür stili değişiklikleri ve uygun tedavilerle kontrol altında tutulabiliyor. Hasta Okulu ile hastalarımıza ve yakınlarına, yaşadıkları sıhhat problemlerinde bilgi dayanağı sağlamayı, farkındalık kazandırarak hayat kalitelerini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
İlk dersin konusunun KOAH hastalığı olduğunu belirten Özturan, "KOAH hastalarının tedaviye ahengi, atak sıklığı ve aygıt kullanımı hususlarında bilinçlenmeleri büyük kıymet taşıyor. Bu eğitimler sayesinde hastalarımız daha şuurlu hareket edebilecek. Projenin devam edeceğini ve tüm vatandaşların iştirakine açık olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak ise eğitimde KOAH hastalığında atakların azaltılması için dikkat edilmesi gerekenler ile ilaç ve aygıt kullanımına ait kıymetli bilgiler paylaştı. Derse katılan hastalar, uygulamadan mutlu kaldıklarını tabir etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.