Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

PTT 183 Yaşında!..

Karabük Yayın: 23.10.2023 13:31 |Güncelleme:27.12.2023 16:28
PTT 183 Yaşında!..

Posta Nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan  Türkiye’nin en köklü  kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) 183’üncü  yıldönümünü kutluyor.

PTT  AŞ’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan PTT A.Ş. Başmüdürü Ahmet Karagöz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonu ışığında yenilikçi çözümler ile vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla sunmayı geçmişte olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz” dedi.

Karagöz; “23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT AŞ, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürüyor. Şirket hizmetlerine ek olarak; sportif faaliyetlere destek veriyor, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkı sağlıyor.

Dünyada büyük bir hızla yaşanan dijital değişim ve dönüşümü yakından takip ederek çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, iki asra yaklaşan tecrübesini yenilikçi bir hizmet anlayışı ile birleştirerek, hizmet sunduğu alanlarda Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla yürüyor. Sürekli kendini yenileyen PTT A.Ş, yenilikçi projeler ile geçmiş ile günümüz arasında büyük bir fark ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda PTT A.Ş’nin projeleri ile ilgilenmiş, İzmir’de katıldığı bir tören öncesi PTT AŞ yetkilileri ile birlikte Şirketin yerli ve milli ürünü Kargomat 7/24’ü test ederek yapılan hizmet hakkında bilgiler almıştı.

PTT AŞ, Türkiye Yüzyılı hedeflerinden biri olan ortak geleceğimizi koruma doğrultusunda “Sürdürülebilirliğin Yüzyılı” için adımlar atmış, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) projesi ile kâğıt kullanımının azalmasına katkı sağlamıştır.

Kapsayıcı ve küresel büyüme doğrultusunda “Kalkınmanın Yüzyılı” için de adımlar atan PTT A.Ş, iştirakleri PttAVM ile ülkemizde üretilen ürünlerin yurt dışına ihracatını sağlayarak üretimi destekliyor aynı zamanda PTT Teknoloji projesi olan TRota ile de ulaşımın vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi için iş birlikleri sağlıyor.

PTT AŞ, dünyada en önemli sorunlardan birisi olan doğanın kirletilmesi ve enerji israfı konularında da yaptığı çalışmalar ile örnek oluyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında hizmet ederken tasarruf yapılmasını sağlayan projeler üreten PTT AŞ, araç filosunun yüzde 80’ini 2030 yılına kadar elektrikliye çevirmeyi planlayarak kullanılan elektrikli araçlar ile karbon salınımının azalmasını ve doğal güzelliklerin ve çevrenin korunmasını hedefliyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Dünya Posta Birliği’nin (UPU) 4. Olağanüstü Kongresi ve Strateji Zirvesi’nde alınan posta ve kargo kutularında doğaya zararsız, geri dönüşüme uygun ve sıfır atığı destekleyecek malzemelerin kullanılması kararını onaylayan posta teşkilatlarından birisi olan PTT AŞ, Türkiye’nin 2053 yılı için belirlediği net sıfır karbon hedefine ulaşmasına faaliyetleri ile yardımcı oluyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda çalışmalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bakanlık himayesinde bulunan PTT AŞ’nin projeleri ile yakından ilgileniyor. Bakan Uraloğlu, bakanlığa bağlı kuruluşların faaliyetlerini sürdürdükleri alanlarda sundukları hizmetleri ile vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda sürdürülen faaliyetlerin Ülkemizin çevre konusundaki hassasiyetine uygun yürütülmesine özen gösteriyor” dedi. (Yusuf Korkmaz)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sarı Öküz Hikayesinden Birlik Mesajı

Manşet Yayın: 07.09.2024 14:13
Sarı Öküz Hikayesinden Birlik Mesajı

“Sarı Öküz” Masalı Üzerinden Birlik Mesajı: “Birlikte Hareket Etmenin Zamanı Gelmedi mi?”

Halk arasında bilinen ve sıkça anlatılan “Sarı Öküz” masalı, yalnızca bir hikaye olmanın ötesinde, önemli bir ders içeriyor. Günümüzde de toplumsal ve bireysel mücadelelerin özünü anlatan bu masal, birlik olmanın ve birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekiyor.

Masalda, bir arada yaşayan öküz sürüsü, zamanla aslanların planlarına yenik düşerek birer birer avlanıyor. Her ne kadar yaşlı Benekli Öküz direnip karşı çıksa da, sürünün diğer üyeleri Sarı Öküz’ü ve ardından diğer arkadaşlarını aslanlara vermekte tereddüt etmiyorlar. Bu kararlardan sonra sürü zayıflarken, aslanlar giderek daha da güçleniyor. Sonunda, öküzler birer birer yok oluyor ve geriye sadece pişmanlık kalıyor.

Birlik Olmadan Güçlü Olmak Mümkün Değil

Masalın sonuna gelindiğinde Boz Öküz, tüm bu savaşın aslında “Sarı Öküz’ü verdiğimiz gün kaybedildiğini” itiraf ediyor. Bu itiraf, masalın en büyük dersini oluşturuyor: Birlik olmazsa, bireyler ve toplumlar, dışarıdan gelen tehditlere karşı savunmasız kalıyor.

Masal, geçmişten ders alarak geleceğe bir uyarı niteliği taşıyor. “Aslanların yalanlarına kulak tıkayıp kendi yolumuzu birlikte yürümenin zamanı artık gelmedi mi?” sorusu ise günümüzde yaşanan toplumsal bölünmelere ve karşılıklı güvensizliklere atıfta bulunuyor. Birlikte hareket etmek, güçleri birleştirmek ve birbirini yalnız bırakmamak, bu masalın günümüzde verdiği en önemli mesajlardan biri olarak öne çıkıyor.

Bu kıssadan hisse, her bireyin ve toplumun hayatına ışık tutabilecek evrensel bir ders içeriyor: Ayrılıklar, zayıflıklara; birlik ise güce dönüşüyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455