Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’ün Ayılarla İmtihanı

Manşet Yayın: 17.10.2023 14:25 |Güncelleme:28.12.2023 11:58
Karabük’ün Ayılarla İmtihanı

İnsanların müdahalesi sonucu yaşam alanları tehlikeye giren hayvanlar yiyecek bulabilmek için yerleşim alanlarına  inmeye başladı. Son günlerde yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan ayıların  Karabük  şehir merkezine indiği,  hatta işyerlerine kadar  girdiği görüldü

Karabük’ün caddelerini artık ayılar mesken tuttu. İnsanların yaşam alanına müdahalesi sonucu yiyecek bulmakta zorlanan ayılar Karabük’ün caddelerine kadar inerek işyerlerine girmeye başladı.

AYILAR İLK OLARAK ALT GEÇİTTE GÖRÜLDÜ

Karabük’ün farklı noktalarında görünen ayılar vatandaşlara korku dolu anlar yaşatırken, Şehir merkezine inen ayılar ilk olarak Karabük kent merkezinde yer alan altgeçitte görüldü. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilen ayılar, koşarak gözden kayboldu. Daha sonra bir vatandaş altgeçitte gördüğü ayıyı ilk başta yanına çağırırken ayının kendisine doğru gelmesiyle panik yaparak, “Gelme gelme, dur” diyerek ayıyı durdurmaya çalıştı.
Ayılardan biri daha sonra 200 Evler Mahallesi’nde görüldü. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen ayı koşarak uzaklaştı. Ayılardan biri ise şehir merkezinde bulunan bir iş hanına girdi. İş hanında merdivenlerin korkuluklarından tırmanan ayı, esnaflara saldırmaya çalışırken, esnaflar kaçarak korku dolu anlar yaşadı. Ayı iş hanı içerisinde esnafları kovalarken, Ayının saldırdığı anlar esnaflar tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Şehir merkezinde gezen ayılar bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.
Ayı saldıran esnaflardan Gökhan Açıkgöz, bir anda geldiğini ve korktuklarını söyleyerek, “Bir arkadaşı kovalıyordu onu dükkana aldım. Daha sonra dükkanın camlarını kırıyordu. Her tarafa saldırdı. Işıkları kapattık, ayının göreceği kısımlardan kaçtık, 155’i aradım ihbarda bulunduk. 5 dakika oyalandık, daha sonra ayı gitti” dedi.
Karabük Belediyesi ekipleri de ayıları yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, şehir merkezinde ayıları kovalayarak uyuşturucu iğneler ile ayıları yakalamaya çalıştı. Şantiyeye kaçan ayıyı ekipler kovalarken, şantiyede bulunan işçilerden de kulübenin kapısını kapatmalarını istedi. Şantiyede bulunan Zülküf Aydın, “Belki içere girer dedim ama girmedi. Dere tarafına kaçtı. Çay da hazırdı elimizde, ama arkadaş kapıyı kapatmamızı istedi kapıyı kapattık. Keşke içeri gelseydi, tutardık hayvanat bahçesine götürürdük” dedi.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

KAFEYE GİREN YAVRU AYI PANİĞE NEDEN OLDU

Öte yandan  Karabük şehir merkezinde bir kafeye giren yavru ayı güvenlik kamerasına yansırken, bir şahsın oğlu ile saldırıdan araç üzerine çıkarak kurtulduğu görüldü.
Dün gece yarısı şehir merkezine inen ayılar cep telefonu ile görüntülendi. Daha sonra birbirinden ayrılan ayılar farklı bölgelerde görüldü. Bu gece de yavru ayılardan birinin Ergenekon Mahallesi’nde bir kafeye girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde içeriye giren ayının bir süre sonra dışarı çıktığı ve vatandaşların panik içerisinde kaçtığı anlar görüldü. Bir şahsın ayının kaçışı sırasında oğlu ile birlikte park halindeki bir araç üzerine çıkarak kurtulduğu anlar da kameraya yansıdı.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

ŞEHİR MERKEZİNE İNEN AYILAR TEDİRGİNLEĞE YOL AÇTI

Ayıların Karabük şehir merkezine kadar inmesi vatandaşlarda tedirginliğe yol açarken, vatandaşlar akşamları evlerinden dışarıya çıkamadıklarını belirterek, “Her an karşımıza ayı çıkabilir ya da bir başka yabani hayvan çıkabilir endişesiyle  sokağa bile çıkamaz olduk. Bununla ilgili olarak yetkililerin bir an önce harekete geçerek gerekli tedbirleri almasını istiyoruz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Yayın: 21.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Bursa’da düzenlenen Uçuş Günleri etkinliğine katıldı.

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, 17-19 Mayıs tarihlerinde Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ikinci Üni Uçuş Günleri Etkinliği’ne katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından havacılık tutkunlarını bir araya getiren bu etkinlik, voleybol, badminton, ok atma ve kostümlü yamaç paraşütü gibi çeşitli aktivitelerle katılımcılara eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, çekişmeli geçen voleybol turnuvalarında üniversitelerin birbirleriyle yarışmasına tanık oldular. Ayrıca, açık hava sinemasında ikramlıklar eşliğinde film keyfi yapıldı.

Etkinlik, ateş başında söylenen şarkılar, oynanan oyunlar ve sohbetlerle gün boyu devam etti. Uçuş Günleri, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmasına ve havacılık sevgisini paylaşmasına imkan sağladı.