Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Kafes” operasyonunda 15 tutuklama, 2 ev hapsi, 11 adli kontrol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı "Kafes" adlı Samsun merkezli İstanbul, Amasya ve Bursa illerini kapsayan suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 28 kişi 15’i mahkemece tutuklanırken, 2 kişiye ev hapsi uygulanıp, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç örgütleri ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, "nitelikli yağma, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, tehdit ve vahim nitelikte ruhsatsız silah taşımak" suçlarını işlediği tespit edilen organize suç örgütüne yönelik bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde Samsun merkez, 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile İstanbul, Bursa ve Amasya illerinde bulunan 41 ikamet ve 4 iş yerine Cuma sabahı şafak baskını yapıldı.
Yapılan aramalarda, 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet Uzi marka tabanca, 1 adet havalı tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 7 adet amaç dışı bıçak, 997 adet tabanca fişeği, 1 adet Uçaksavar mermisi, 1 adet kelepçe, 1 adet polis arması, 1 adet silah kılıflı yelek, 2 kilo 150 gram esrar, 4 adet sentetik ecza, 1 adet uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat, 1 adet kenevir bitkisi yetiştirme düzeneği, 20 adet çek ve senet ve çok sayıda dijital materyal elde edildi.
KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 35 kişiden 7’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan aralarında suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen E A.’nın da bulunduğu 28 kişi sabah saatlerinde Samsun Adliyesine sevk edildi. Gün boyu ve akşam geç saatlere kadar nöbetçi mahkemeye ifade veren 28 kişiden suç örgütü lideri olduğu iddia edilen E.A. ile birlikte S.E., H.K., E.E.İ., U.E., T.Ö., E.C., M.M.K., Ü.S., B.Ş., F.F.A., E.A., B.K., N.Y. ve R.A. mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, B.K. ve M.U. ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek ayaklarına elektronik kelepçe takılarak ev hapsi uygulanmasına karar verildi. O.U.K., S.E., S.T., N.T., İ.K., H.Ö., B.K.K., B.S., G.G., A.G. ve M.A. ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nisan ayında Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü

Karabük'ün yüksek kesimlerinde Nisan ayında etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ormanlar dron ile görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Nisan ayında Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi mevkiindeki çam ağaçları ve çiçek açan meyve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı.
Kartpostallık kış manzaraları dron ile görüntülenirken, kar yağışını gören sürücüler de şaşkınlık yaşadı.
Çiçek açan ağaçların kar altında kaldığını belirten tır sürücüsü Muharrem Bayraktar, "Eğer ayaza çekerse, don olursa bu gece biraz sıkıntı oluşturabilir, inşallah olmaz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.