Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2023 15:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Umut Adı Kütüphanede Yaşatılacak

İzmir depreminde hayatını kaydeden 7 yaşındaki Umut Perinçek adına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi‘nde “Umut Oyun Alanı ve Kütüphanesi” açıldı. 2020 yılındaki İzmir depreminde hayatını kaybeden 7 yaşındaki Umut Perinçek’in ailesi tarafından kurulan Yüreklere Umut Vakfı (YUVA), Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde “Umut Oyun Alanı ve Kütüphanesi” açtı. Açılış törenine Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, başhekim yardımcıları, depremde hayatını kaybeden Umut Perinçek’in babası Dr. Oğuz Perinçek ve davetliler katıldı. “Sivas’ta yüreklere umut dağıtmak için geldiler” Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, vakfın Sivas’ta yüreklere umut dağıtmaya geldiğini belirterek, “Bundan birkaç ay önce Umutlara Yürek Vakfı'nın Başkanı Oğuz Bey bize böyle bir faaliyette bulunmak istediklerini söyledi. Biz de memnuniyetle kabul ettik ve bugün de açılışını yaptık. Sivas’a yüreklere umut dağıtmak için geldiler ve çocuk pediatrik polikliniğimizde oyun alanı ve kütüphane oluşturularak yüreklere dokundular. Ben bu örnek davranışlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Umutlar bu şekilde yaşamaya devam ediyor” dedi. “Acının içerisinde yok olmaktansa fayda sağlamak istedik” Dr. Oğuz Perinçek, İzmir depreminde oğlu Umut Perinçek’i kaybettikten sonra çocuklara faydalı olmak adına vakıf kurduğunu ifade ederek, “30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan depremde oğlum Umut’u kaybettim. Biz de acının içerisinde yok olmaktansa fayda sağlamak istedik, diğer çocuklara dokunmak istedik. Bu vesileyle de Yüreklere Umut Vakfı'nı kurduk. Çocuk odaklı bir vakıf. Çocuklar üzerine kütüphaneler, derslikler, ana sınıfları yapıyoruz. Özel günlerde hastaneleri ziyaret edip, hediyeler dağıtıyoruz. Bizler çocukları mutlu kılmak adına hastaneye gelen üzüntülü, hasta gelip bekleyen çocuklarımız burada oynasınlar, kitaplar okusunlar, etkinlikler yapsınlar diye oyun alanı ve kütüphane yapma kararı aldık ve bugün de açılışını gerçekleştirdik” diye konuştu. “Benim Sivas’a vefa borcum var” Perinçek, lise yıllarını Sivas’ta geçirdiği için bu kente vefa borcu olduğunun altını çizerek, “Şanlıurfa’da ve İstanbul’da yaptık, İzmir’de ağırlıklı olarak yapıyoruz. Bugün de Sivas nasip oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Ben Sivas Selçuk Anadolu Lisesi'nde okudum. Sivas’ın havasını teneffüs ettim, suyunu içtim. Benim Sivas’a vefa borcum var” ifadelerini kullandı. (İHA)  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.