Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Trabzon’da turizm merkezleri birer birer dönemi kapatıyor

Ekonomi Yayın: 21.09.2023 16:24
İhlas Haber Ajansı
Trabzon’da turizm merkezleri birer birer dönemi kapatıyor

Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri bugünlerde bilhassa Arap turistlerin okulların açılması ile ülkelerine geri dönmesi ile birlikte en tenha günleri yaşıyor. Eylül ayı itibariyle tıpkı Uzungöl üzere bir heyelan set gölü olan Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı mahallesindeki Sera Gölü, bugünlerde bilhassa Temmuz ve Ağustos ayındaki ağır imgesinden uzak az sayıdaki turisti ağırlıyor.

Derecik Vadisi’nde 1950’de meydana gelen heyelanın akabinde yamaçlardan kopan büyük kaya modüllerinin Sera Deresi’nin önünü kapamasıyla oluşan göl, 2010 yılında tabiat parkı ilan edildi. Hem Trabzon vilayet merkezine hem de Akçaabat’a yakın uzaklıktaki göl, ulaşım kolaylığının yanı sıra eşsiz görüntüsü ile ilgi çekiyor. Sera Gölü ziyaretçilerine tabiatla iç içe vakit geçirme ve deniz bisikleti ile gezinti imkanı sunuyor.

Özellikle Arap turistlerin ülkelerine geri dönüşüyle birlikte artık eski işlerinden uzak en sakin devirlerini yaşayan turistik tesisler, dönem başında işlerinin düzgün gittiğini lakin sonrasında süratli bir düşüş yaşadıklarını kaydettiler.

Şu anda meyyit döneme girdiklerinden ötürü işletmelerinin genelde boş vaziyette olduğunu belirten Sera Gölü’ndeki işletme çalışanlarından Mustafa Hatipoğlu, “Bu yıl turizm dönemi, birinci başlarda beklentilerimizi karşıladı fakat daha sonra süratli bir düşüş yaşadık. Şu anda meyyit döneme girmiş bulunmaktayız restoranımız boş vaziyette. Turizm dönemimiz Haziran ayının birinci haftalarında başladı Ağustos ayı son haftaları itibariyle sonlanmaya başladı. Artık Eylül ayı itibariyle çok az olarak turistleri ağırlıyoruz onun haricinde yerli turistlerimizle günü kapatıyoruz. Yabancı turistlerimiz ekseriyetle Suudi Arabistan yüklü olup Kuveyt, Ürdün, Dubai üzere ülkelerden gelenler var. Arap turistler yeşili ve denizi çok seviyor ondan ötürü bölgemizi tercih ediyorlar. Bilhassa Sera Gölü’ne gelme nedenleri de başta deniz bisikletleri, her gelen deniz bisikletine binmek istiyor. Akabinde yemek içmekle vakit geçiriyorlar” dedi.

Turizm hareketliliği son yıllarda artışa geçtiğini söz eden Hatipoğlu, “Turizm hareketliliği datalara nazaran daima üste yanlışsız çıkıyor lakin bizim burada görmüş olduğumuz kadarıyla biraz düşüş var. Arap turistler kışın nadiren geliyorlar. Okul dönemleri olduğu için yerli turistlerimiz üzere daha yüklü yazın geliyorlar. Kışın ise çok az olarak kentimizi tercih ediyorlar” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bölgesel Amatör Ligi: Geredespor: 3 – Aladağspor: 0

Bolu Yayın: 17.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Bölgesel Amatör Ligi: Geredespor: 3 – Aladağspor: 0

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) baraj maçında Geredespor, Bolu Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldiği Aladağspor’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla Geredespor BAL’da kaldı. Maç sonunda Geredeli taraftarlar ve Aladağsporlu oyuncular arasında gerginlik yaşandı.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) Baraj maçında Bolu Amatör Küme’de mücadele eden Aladağspor ile BAL’da oynayan Geredespor Bolu Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 5. dakikada etkili gelen Geredespor, Aydın Aslan’ın golüyle karşılaşmanın henüz başında 1-0 öne geçti. 26. dakikada Geredespor atağında, Serhat Özyılmaz farkı 2’ye çıkaran golü attı. Maçın ilk yarısı 2-0 Geredespor’un üstünlüğü ile sonuçlandı. Gergin devam eden maçta 86. dakikada Ömer Azman topu kendi ağlarına gönderdi. Bölgesel Amatör Ligi (BAL) baraj maçında Geredespor, mücadele ettiği Aladağspor’u 3-0 mağlup ederek BAL’daki yerini korudu. Maç sonunda Geredesporlu taraftarların Aladağsporlu oyunculara küfretmesiyle ipler gerildi. Oyuncular ve taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, taraftarlar ve oyuncuları güvenli bir şekilde stattan çıkışını sağladı.