Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

100 YILLIK TRENİ RAYDAN ÇIKARDINIZ, KINA YAKIN !

Manşet Yayın: 21.09.2023 14:53
100 YILLIK TRENİ RAYDAN ÇIKARDINIZ, KINA YAKIN !

CHP, muhtemelen 5 Kasım’da gerçekleşecek olan, 38. olağan kurultayında; hayırlısıyla, önce genel başkanını seçecek. Sonra bir dönüşüm(!) gerçekleştirecek, seçmenini motive edecek! Yani, tabanını harekete geçirecek heyecanı yaratacak!

Yerel seçimlere 6 ay kaldı. CHP tüm bunları bu kısa süre içerisinde yapmak zorunda.

Bu mümkün mü? Açıkçası, benim hiç umudum yok!

Zaman çok daraldı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde; AKP, başta İstanbul olmak üzere CHP’nin elinde olan belediyeleri almakta kararlı. Ciddi bir faaliyet içerisindeler.

 

Bu kurultay sıradan bir kurultay olmayacak. Şimdiden genel başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. Özgür Özel, Örsan Kunter Öymen; şu anda mevcut isimler. Bu isimler ne dönüşümü gerçekleştirebilir nede tabanda heyecan yaratabilir. Birisi Tavşan aday damgasını yedi. Diğerinin delege desteği neredeyse hiç yok. Kılıçdaroğlu tekrar seçilirse şaşırmamak lazım. Onunda partiyi ne hale getirdiği ortada!

 

Ülkemizde, lider profili çok önemli. Bizim insanımız; liderin karizmasına, otoritesine, hitabetine, hatta boyuna posuna tav oluyor.

 

CHP tarihinde sadece bir kere, Ecevit döneminde dönüşmüştür Bu dönüşüm toplumsal baskıların sonucunda ortaya çıkmıştır. Ecevit hareketi; bir elit hareketiydi. Ecevit Türk siyasetinde entelektüel-siyasetçi örneğinin son portresiydi. CHP de siyasal modernleşme tamamen bu tipolojiyle başarılmıştır. Millet karaoğlanı bağrına basmıştır. Mevcut genel başkan da dahil bugün CHP’de ne yazık ki, böyle bir isim yok!

CHP, entelektüel birikimden kopmuş, kurucu değerlerinden uzaklaşmış, aydınlara sırtını dönmüş, ideoloji ve politika üretemeyen, muhalefet yapmaktan bile aciz bir parti haline gelmiş, daha doğrusu getirilmiştir. Son 20 yılda, dünya siyasi tarihinde hiç bir iktidara nasip olmayan bir muhalefet gördük. Bu bakımdan iktidar çok şanslı.

 

Geçenlerde, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ATA partiyi kurdu. partinin ana politikasını, “Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk devrimini, bilgi çağı gerçekleriyle yeniden yorumlayarak, yeniden Türk devrimini tasarlamak” olarak ilan ettiler. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Bugüne kadar CHP den böyle bir cümle duyduk mu? Onu geçtim,

partide,  milletin göz bebeği ordumuza iftira atanlara  bırakın sert bir tepki vermeyi, el üstünde tutuyorlar. Atatürk’e ve cumhuriyete dil uzatanlara bile doğru düzgün tepki vermekten acizler. Millet bunları not ediyor.

 

Halkta heyecan yaratmak istiyorsan; Kurucu değerlerine tekrar döneceksin. Kuvay’i milliye ruhunu tekrar canlandıracaksın. Halkla bütünleşip, tüm ülkede adam gibi örgütleneceksin. Partideki asalakları vatan hainlerini derhal defedeceksin.

Kim yapacak bunu? 12 yılda partide 150 nin üzerinde ismi değiştirmiş, koltuğunu sağlama almak için biat kültürünü hakim kılmış, gerçek Atatürkçüleri, ulusalcıları  partiden uzaklaştırıp, onların yerine ne idüğu belirsiz isimleri doldurmuş genel başkan mı?

Yada şu ana kadar ortaya çıkan genel başkan adayları mı?

 

Başardınız ! Türk halkına umut olamadınız. Hep birlikte, 100 yıllık treni raydan çıkardınız. Kutlarım, kına yakın!

 

Raydan çıkan bir treni tekrar rayına oturtmak çok zordur. Bunu ancak gerçek bir lider başarabilir. Seçmenin ” Tamam işte budur” diyebileceği bir isim çıkmazsa CHP nin işi çok zor.

6 ay kaldı. Hadi bakalım. Allah kolaylıklar versin.

 

İlyas Erbay

İ[email protected]

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunmaya başladı

Gündem Yayın: 08.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te bir telefoncuya giden kadının hem kendi telefonunu zorla satmaya çalıştığı hem de vitrinden çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kemal Güneş Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kadın, telefon mağazasına girip telefonunu satmak istedi. İş yeri sahibi telefonu satın alamayacağını belirterek, kadının talebini reddetti. Defalarca telefonunu uzatarak satmak isteyen kadın bir süre sonra dükkanda taşkınlık yaparak, diğer müşterilerin araya girmesine rağmen yöneldiği cam vitrinde bulunan bir telefonu alarak dışarıya çıktı. İş yeri sahibi kadının çaldığı telefonu fark edip geri almaya çalıştı. O sırada mağaza sahibi, çalınan telefonu geri almaya çalışırken kadının bir anda soyunmasıyla neye uğradığını şaşırdı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan iş yeri sahibi Habib Nazari, “Kapatırken müşteri geldi bana. Müşteri geldi alışveriş yaptık. Alışveriş bittikten sonra tam kapatacaktım, o sırada kadının biri geldi. Birden telefonu fırlattı almamı istedi. Ben de baktım biraz anormal davranıyor ve alamayacağımı söyleyerek başka yere sormasını söyledim. ‘Sen alacaksın’ dedi. 2-3 kere ısrarla fırlattı telefonu. Bir kere de tam düşerken tuttum telefonu. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Telefonu alacaksın, bana para ver’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“Camdan bir tane telefon çaldı”

O sırada diğer müşterilerinin de dükkanın önünde olduğundan bahseden Nazari, “Sonra onlar çıkarken tam olayın sıkıntı olacağını anlayınca geri döndüler. Geri dönünce de bunu çıkartmaya çalıştılar. Kadın çıkmayıp kendini cama sürtmeye başladı. Yumruk attığı camdan bir tane telefon çaldı. Telefonu aldıktan sonra işte görür görmez ‘Telefonu ver’ dedim. ‘Ben almadım telefonu’ diyerek dışarı çıktı. Dışarı çıkınca da önceki kadın müşterime söyledim. Onlar da telefonu aldığını gördü” dedi.

“Birden soyunmaya başladı”

Daha sonra köşeye geçen şüpheli kadının telefonu almadığını iddia ederek poşeti açtığını ifade eden Nazari, “Sonra biz telefonu ver diye ısrar ederken soyunmaya başladı birden. Öyle yapınca da bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Sırtımızı döndük. Müşteri sayesinde telefonu alabildim. Kepeği indirince ben de caddeye çıktım. Cadde de giderken bu sefer de peşimden biber gazıyla dolaşıyor. Sonra baktım olayı zapt edemeyeceğim karakola gittim. Karakolda olayı anlattım. Sonra kadını çağırdılar, konuşmaya başladılar ve beni de gönderdiler” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455