Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Karabük Bölge” Toplantısı Yapıldı

Gündem Yayın: 03.02.2015 09:36
Yazar:
“AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Karabük Bölge” Toplantısı Yapıldı

AK Parti’de Seçim Çalışmaları Hızlandı
2015 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi AK Parti’de çalışmalar hızlandırıldı.
Karabük, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerini kapsayan ” AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Karabük Bölge” toplantısı yapıldı.
Karabük Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Zonguldak, Bartın Kastamonu ve Karabük teşkilatlarının yanı sıra AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ve Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki katıldı.
“ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, genel seçimlerinin çok önemli olduğunu ve her ilin kendi üzerine düşmesi gerektiğini söyledi.
Düzenlenen toplantının 2015 seçimlerine hazır olduğunu kaydeden Başkan Saylar, “2015 seçimi bizim için çok önemli. Önümüzdeki seçimlerde safları sıklaştırmamız lazım. Dava arkadaşları olarak hepimizin görevi illerimizde milletvekillerinin hepsini almak için azami gayret sarf etmemiz lazım. Anayasayı değiştirmek için bütün illerimizde milletvekilliğini firesiz almamız lazım. Bunu yapmak için bu davaya hak davası ve milletin davası olarak bakmamız ve illerimizde hiçbir şekilde çalışmalardan ve hizmetten geri durmamamız gerekir. Biz Karabük’te üzerimize düşen payımızı alıp 2-0 yapacağız. Bugün Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da da aynı şekilde üzerine düşen görevi yapmak durumundayız. Anayasayı değiştirmemiz artık elzem ve mecburiyetindeyiz. Başbakanımızın Diyarbakır konuşmasında MHP, CHP, BDP ve paralel rahatsız. Demek ki biz doğru yoldayız. Bizler bu davaya gönül verdik. Biz millete hizmet ettiğimiz sürece dünya mazlumlarına hizmet ettiğimiz sürece, Cenab-ı Allah bizim önümüzdeki taşları kaldıracağından da hiç bir zaman korkunuz olmasın. Bu millete ve ümmete hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin ise, genel seçimlerde Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaşmayı arzu ettiklerini belirterek, “ Yeni Türkiye’yi inşa edecek Anayasa’yı, milletle beraber yapacağız. Bu amaçla Genel Başkanımız ve Başbakanımız milletimizin çeşitli kesimleriyle bir araya geliyor. Partimizin tüm mensupları sahada çalışıyor. Bizler fert fert, birey birey çalışarak seçim çalışmalarımızı daha aktif ve planlı programlı çalışarak sürdüreceğiz. Bu bizim sadece millete karşı sorumluluğumuz değildir. Dünyadaki mazlum milletlere karşı da bir sorumluluğumuzdur. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi haline gelmiştir. Bugün 2023 ve 2071’i planlıyorsak, bu AK Parti kadrolarının eseridir. Bize düşen görev, milletimize yaptığımız hizmetleri anlatmaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz böyle devam ettikçe Haziranda yapılacak seçimlerde Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaşacağız. 2015 seçimlerinin temel tartışması başkanlık sistemidir. Bunun da yolu Anayasa’nın değişmesinden geçmektedir” dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Sağlık Yayın: 05.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Recep Aktimur, “Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” dedi.

Liv Hospital Samsun Genel Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Recep Aktimur, obezitenin psikolojiyi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kendi deneyimlerini aktaran Prof. Dr. Aktimur, “Bizim kendi deneyimlerimizde gördüğümüz, kişilerin psikolojik olarak kendilerini boşlukta hissettikleri zamanlarda kilo almaya eğilimli olduğudur. Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” diye konuştu.

“Obez kişiler psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında”

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını dile getiren Prof. Dr. Aktimur, “Obez bireylerde sosyal izolasyon oluşur ve bu durum obezitenin geri dönüşümsüz hale gelmesine yol açar. Obez bireyler hem fiziksel olarak hem de çok yüksek oranda görülen depresyon nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanırlar, çabuk yorulurlar, kişisel bakımlarını yapmak bile onlar için çok zorlaşır. Diğer yandan obeziteye bağlı gelişen kronik hastalıklar, bireyleri bir çıkmaza sürükler ve birçok insan bu kısır döngü içinde kendine güvenini kaybeder” şeklinde konuştu.

“Obezite ameliyatı olduktan sonra psikolojik durum”

Obezite ameliyatlarından sonra kilo verme sürecinin başladığını ve uzun süre devam ettiğini belirten Prof. Dr. Aktimur, şu bilgileri paylaştı:

“Ameliyat edilen hastaların çoğunda obezite nedeniyle gelişen depresyon bulunduğundan ameliyat sonrasında kilo verme sürecinde hızlıca depresyonun gerileyeceği düşünülse de, durum her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bu dönemde kilo veriyor olmanın oluşturacağı pozitif etki, ameliyat sonrası dönemde aslında önceden bir nevi tedavi yerine geçen yemek yeme alışkanlıklarının değişmesi ile negatif yönde etkilenebilir. Bu yüzden ameliyat için uygulanacak prosedürün yemek yeme konforunu çok bozmayacak şekilde seçilmesi ve hastalara cerrahi tarafından geniş destek verilmesi çok önemlidir. Biz kendi hastalarımızda uyguladığımız ‘Hızlandırılmış iyileşme protokolleri’ ile hasta konforunu artırarak, ‘liberal beslenme önerileri’ ile hastalarımızın bu süreci daha rahat geçirmesini sağlayarak ve onlara her an kendilerini koruyan ve sarmalayan bir aile içinde olduklarını göstererek bu dönemi çok daha rahat atlatmaktayız. Bu yaklaşım ile hastalarımızda ameliyat sonrası dönemde çok daha az depresyon gözlemlemekte ve mutluluk düzeyinin arttığını deneyim etmekteyiz.”

“En iyi psikolojik destek, hastaların uzman hekime rahat ulaşabilmesidir”

Doktora ulaşmanın hasta tarafından önemine değinen Prof. Dr. Aktimur, “Biz kendi protokolümüzde uyguladığımız ve çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz şekilde en iyi psikolojik desteğin, hastaların kendilerini ameliyat eden cerraha çok rahat ulaşabilmeleri olduğunun farkındayız. Doktorları ile olan sıkı ve pozitif bağlantıyı önceden ameliyat ettiğimiz hastalarımızla aralarında kurduğumuz aktif sosyal portallarla desteklemekteyiz” ifadelerini kullandı.