Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İKİNCİ HAREKAT’IN 49. YILI, MEHMETÇİK KKTC’DE NÖBETTE.,

Köşe Yazıları Yayın: 14.08.2023 13:44
İKİNCİ HAREKAT’IN 49. YILI, MEHMETÇİK KKTC’DE NÖBETTE.,

KKTC Mücahitler Derneği Başkanı rahmetli Vural TÜRKMEN 2008 yılı Nisan ayında önce telefon ederek sonra yazıyla bir Mehmetçik heykeli konusunda yardımımı istemiş, eğer olursa ” Lefkoşa’nın göbeğine dikeceğim” demişti. Ben o sırada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkan Yardımcısı idim. Hemen araştırmaya başladım. TBMM karşısındaki Jandarma Genel Komutanlığı önündeki heykeli çok beğeniyordum. Ostim’de Meposan Atölyesi aynısını 18 bin TL.’na yaparız dedi. Bu parayı nereden bulacaktım? Soma’lı kömür madencilerinin Ankara’daki temsilcisi yeğenim, Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Levent ELBİNSOY imdadıma yetişti. Bu Iş için yönetimden 15 bin TL yardım yapılmasını sağladı. Heykeli yaptırdım. 2.5 m. boyunda olan heykeli göndermem gerekiyordu. Levent’in Eskişehir’de komşuları,  çocukluk arkadaşı, birkaç gün önce Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanan Hava Pilot Orgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU, Tuğgeneral iken Etimesgut 12. Ulaştırma Üs  Komutanıydı. Yardımını rica ettim. Üs’sün teknik atölyesinde ahşap, sağlam ve büyük bir sandık yaptırdı. CASA uçağına sığmayan heykeli C 160 uçağıyla KKTC Ercan Hava Alanı’na gönderdi.01bdda8e 5a14 46a2 bf77 5f10454f0f30

Vural TÜRKMEN’e ulaşamıyordum. Kayıptı. Güya heykeli Lefkoşa’nın göbeğine dikecekti. Yardımcı olmalarını istediğim Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge ERAY, Mürüde SEVİCER ve Gönendere Muhtarı Mustafa BOSTANCIOĞLU Ercan’da heykeli teslim aldılar ve Gönendere’de hazırladıkları alana diktiler.

Yaptırdığım Mehmetçik Heykeli bölgenin şehitlerinin isimlerinin yer aldığı bir anıt şeklinde düzenlenerek İkinci Harekat’ın 34. yıldönümü olan 14 Ağustos 2008’de Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf R. DENKTAŞ tarafından açıldı ve tören alanı olarak belirlendi.

Bugün 14 Ağustos 2023, İkinci Harekat’ın 49. yıldönümü.

Bugün yine orada törenler düzenlenecek, anma konuşmaları yapılacak.

Dokuz yıl önce, 13 Mayıs 2014’te kaybettiğimiz 301 Soma’lı maden işçilerimizin alın terleri ve helal kazançlarının da katkısıyla yaptırdığım Mehmetçik Heykeli KKTC’de nöbetini tutmaya devam ediyor…

Soma’lı madencilerimizle birlikte  tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Yayın: 21.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Bursa’da düzenlenen Uçuş Günleri etkinliğine katıldı.

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, 17-19 Mayıs tarihlerinde Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ikinci Üni Uçuş Günleri Etkinliği’ne katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından havacılık tutkunlarını bir araya getiren bu etkinlik, voleybol, badminton, ok atma ve kostümlü yamaç paraşütü gibi çeşitli aktivitelerle katılımcılara eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, çekişmeli geçen voleybol turnuvalarında üniversitelerin birbirleriyle yarışmasına tanık oldular. Ayrıca, açık hava sinemasında ikramlıklar eşliğinde film keyfi yapıldı.

Etkinlik, ateş başında söylenen şarkılar, oynanan oyunlar ve sohbetlerle gün boyu devam etti. Uçuş Günleri, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmasına ve havacılık sevgisini paylaşmasına imkan sağladı.