Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı

Türkiye Yayın: 30.07.2023 13:11
Kadınların yöresel tarhana mesaisi başladı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kadınların tarhana mesaisi başladı. Kadınlar tarafından imece usulüyle yapılan tarhanalar kış mevsimi boyunca damakları tatlandırıyor. Yoğurdukları tarhanaları balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutan kadınlar yoğun mesai harcıyor.
Tarhana yapımının zor bir iş olduğunu Zehra Konyalıoğlu isimli vatandaş, “Şimdi zorluğunu çekiyoruz ama yaptığımız tarhanaları ve kestiğimiz makarnaları kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. Komşularımızla imece usulüyle tarhanamızı yapıyoruz. İlçemizde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince doğruyoruz” dedi.
Tarhananın yapım sürecini anlatan Konyalıoğlu, “Maydanozu, dereotunu ince ince doğrayıp domatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurarak üzerine biberleri ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domatesleri, salçayı ilave edip hiç suyu kalmayacak şekilde kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra maydanozu, dereotunu, tuzu, naneyi ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek, kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanması için 1-2 gün bekletiyoruz. Sonra hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup, elekten geçiriyoruz. En son da güneşte bekleterek kurutuyoruz” diye konuştu. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Karabük Yayın: 06.09.2024 11:40
Safranbolu’da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Karabük-Bartın kara yolu Nebioğlu köyü mevkisinde K.D. idaresindeki 78 ABZ 433 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaca çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan sürücü K.D. ve A.D, ambulanslarla Karabük Eğitim ve AraştıKarabük-Bartın kara yolunda kontrolden çıkan otomobilin ağaca çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.
Kaza Nebioğlu mevkiinde meydana geldi. Bartın’dan Karabük’e seyir halinde olan K.D. idaresindeki 78 ABZ 433 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada sürücü ile yolcu olarak bulunan A.D. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
K.D.’nin ehliyetinin daha önce 2918 sayılı K.T.K’ninn 48/5’ten daimi iptal edildiği ve ehliyetsiz araç kullandığı gerekçesiyle yaptırım uygulandığı öğrenildi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455