Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2023 11:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

El Nino sıcakları etkisini göstermeye başladı, vatandaşlar halk plajına koştu

Türkiye’nin de etkileneceği El Nino sıcakları yavaş yavaş hissedilmeye başlandı. İstanbul’da sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi serin sulara atlamakta buldu. Denize girmenin keyfini yaşayan vatandaşlar artan tatil maliyetlerinde de yakındı.

Bir hava olayı olan El Nino tüm dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye’de hava durumu El Nino sıcakları etkisi altına girmeye başladı. İstanbul’da hava sıcaklıkları arttı. Sıcaktan bunalan İstanbullular halk plajlarının yolunu tuttu. Sıcak havadan bunalan vatandaşların rağbet gösterdiği yerlerden biri de Kilyos plajı oldu. Vatandaşlar maliyet artışlarından dolayı günübirlik halk plajlarını tercih ettiklerini belirtti. Yine aynı bölgede ücretli plajların olduğu da gözlenirken sadece giriş ücretlerinin 200-300 lira olduğu dikkat çekti. Sahile gelen vatandaşlardan Mehmet Kızıla, "Plajlara yakın konumda oturuyoruz. Serinlemek için geldik. Fırsat buldukça buradaki halk plajlarına geliyoruz. Ücretsiz olduğu için halk plajlarını tercih ediyoruz. Diğer plajlara giriş 250 - 300 liradan başlıyor" dedi. Günübirlik halk plajına gelen Ayhan Delibaş "Bugün kızımla birlikte halk plajına geldim. Kağıthane’de oturuyorum. İstanbul’a yakın olduğu için burayı tercih ediyorum. Her sene buraya geliriz. Uzun bir tatil planlayamadık. Diğer tatil yerleri pahalı olduğu için günübirlik halk plajını tercih ettik" diye konuştu. Plaj malzemeleri fiyatları 2 kat arttı Öte yandan plaj malzemelerine ilgi yüksek oldu. Yüksek taleple fiyatlarda artış yaşandı. Plaj malzemesi satan esnaf Mehmet Nuri Şenocak fiyat artışlarıyla ilgili olarak "Bu bölgede sezon Temmuz ayında başladı. Hafta sonları işler olmadığında zor durumda kalıyoruz. Sezon 3 ay sürüyor. Plaj malzemeleri satıyoruz. Şort, havlu, mayo, şapka, güneş kremi gibi ürünler satıyoruz. Sattığımız ürünlerden şort 70 lira geçen sene 35 liraydı, plaj havlusu da aynı şekilde. Bikiniler 200 liraydı şuan 600-700 liraya satıyoruz. Plaj malzemeleri fiyatları 2 kat arttı. Vatandaşlar pahalılıktan yakınıyor" ifadelerini kullandı. (İHA)
blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.