Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kozcağız’da Kamulaştırma Toplantısı Yapıldı

Bartın Yayın: 20.01.2015 08:16
Yazar:

BARTIN ‘ın Kozcağız beldesinde kamulaştırma belirsizliği nedeniyle tabutlu eylem başlatan köylüler, yapılan bilgilendirme toplantısının ardından eyleme ara verdiler.
Çalışmaların devam ettiği tünelin önünde toplanan ve mezarlığın baraj altında kalacağını öne süren köylüler, cenazelerini defni konusunda yaşadıkları sıkıntıya temsili tabut ile tepki göstermişlerdi.
Yapımı devam eden Kozcağız barajında, arazilerinin istimlakının bir an önce başlatılması amacıyla eylem başlatan Şarköy sakinleri, Vali Yardımcısı Osman Altın başkanlığındaki DSİ ekibi ile toplantı yaptılar. Kozcağız Belediye düğün salonunda Vali Yardımcısı Osman Altın’ın başkanlık ettiği toplantıya, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, DSİ kamulaştırma müdürü Ömer Kuru, DSİ Bartın şube müdürü Sancar Biçer ve Boğazköy sakinleri katıldı.
Toplantıda, söz konusu barajla ilgili kamulaştırma çalışmalarının Şubat ayında başlayacağı ve proje haritasının da muhtarlığa verileceği açıklandı.
Köylüler adına açıklama yapan Av. Fatih Akdemir, 300 metrelik koruma alanı ile ilgili olarak mutlak kararın Cuma gününe kadar sonuçlandırılacağı sözü verildiğini belirterek köylülerin eylemlerine şimdilik ara verdiğini açıkladı.
Vali Yardımcısı Altın’ın, baraj inşaatı nedeniyle kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü vermesinden sonra köylüler evlerine gitti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Kastamonu Yayın: 08.05.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Boyran Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa B. idaresindeki 37 EC 821 plakalı Tofaş marka otomobil ile Adem S. yönetimindeki, plakası öğrenilemeyen motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Adem S., yaralandı. Yaralanan sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: