Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2023 14:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

131 Yıllık Bayram Pilavı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 131 yıldır sürdürülen geleneksel "bayram pilavı" şöleninde 113 kazanda pişirilen etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 131 yıldır dini bayramların 3'üncü gününde düzenlenen "bayram pilavı" şöleninde vatandaşlar bir araya geliyor. Bu yılki şölende belediye ekiplerince bin 250 kilogram pirinç ve 655 kilogram et kullanılarak 113 kazan etli pilav hazırlandı. Edilen duaların ardından vatandaşlara pilav ikram edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı şölende, terminal ve kafe açılışı gerçekleştirildi. Belediye filosuna katılan 23 aracında tanıtımı yapıldı. "Bayram pilavı" etkinliğine, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekçi ve Halil Uluay, Belediye Başkanı Muammer Yanık ve ilçe protokolü katıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Davut Çakmak, "İstanbul'dan sılayı ziyarete geldik. Gerçekten yollarda çok kalabalıktı, Bozkurt'ta çok kalabalık. Pilav şölenini, arkadaşlarla birlikte burada güzel bir şekilde şenlik halinde geçirdik. Bozkurt'umuz eski haline gelmiş. Çok mutluyuz, çok sevindik" dedi. (IHA)
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Nisan, 2025 13:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Tarım Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kurum ziyaretleri kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Çetin Ayvalık’tan kurumun çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler aldı.

Ziyarette, Karabük’ün tarımsal üretim potansiyeli, mevcut üretim faaliyetleri ve geleceğe dönük planlamalar masaya yatırıldı. Bitkisel üretim, bitki sağlığı, hayvansal üretim ve hayvan sağlığı konularındaki çalışmalar detaylı şekilde değerlendirildi.

Ayrıca, TABİAT KARABÜK: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında yürütülen faaliyetler, kırsal kalkınma desteklemeleri, çayır ve mera alanlarının ıslahı, tarımsal arazilerin etkin ve verimli kullanımı ile çiftçilere yönelik eğitim ve yayım hizmetleri hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

Vali Yavuz’a, İl genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetim ve kontrol faaliyetleri ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelinin artırılması ve üreticilerin daha fazla desteklenmesi adına kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Yavuz, sürdürülen projelerle Karabük’te tarımın daha da güçleneceğine olan inancını ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.