Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük, “Recep Tayyip Erdoğan” Dedi

Günlük Yayın: 28.05.2023 21:44
Yazar:
Karabük, “Recep Tayyip  Erdoğan” Dedi

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri Pazar günü yapıldı.  Yapılan seçimler sonucunda gayri resmi sonuçlara göre Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 98 Bin 460 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 55 Bin 897 oy aldı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Seçimde, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylaması için Karabüklüler Pazar günü sandık başına gitti. Karabük’te oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı akşam saat 17.00’de sona erdi.

KARABÜK’TE 726 SANDIK KURULDU

Karabük genelinde 726 sandık kuruldu.  181 bin 842 seçmenin 157 bin 186’sı oy kullandı, 154 bin 357 oy geçerli sayıldı, seçimlere katılım oranı ise yüzde 86.34 oldu. Gayri resmi sonuçlara göre Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 98 Bin 460  oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 55 Bin 897  oy aldı. Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 63.79’unu alırken,  Kemal Kılıçdaroğlu’un oy oranı yüzde 36.21’de kaldı.

Ülke genelinde ise sayımların büyük bir kısmı tamamlanmış olmasına ve kalan oyların sonucu değiştirmeyeceği göz önüne alındığında oyların yüzde 52,08’ini alan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçildi.

HER İKİ ADAYDA OYLARINI ARTIRDI

14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan 94 bin 396 oy alırken, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 50 bin 901 oy almıştı. 28 Mayıs Pazar günü yapılan seçimlerde  Cumhur İttifakın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy  4 bin 64 artarak 98 bin 460’a, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy 4 bin 996 kişi artarak 55 bin 552’ye yükseldi.

MERKEZ VE İLÇELERDE DURUM

Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan Merkez İlçede 51 bin 400 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 bin 106 oy aldı.

Safranbolu ilçesinde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 25 bin 1 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 18 bin 853  oy aldı.

Yenice ilçesinde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 8 bin 776 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bin 906 oy aldı.

Eskipazar ilçesinde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 6 bin 726 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bin 940 oy aldı.

Eflani ilçesinde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 542 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bin 306 oy aldı.

Ovacık ilçesinde Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 15 oy alırken, Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 786 oy aldı.

ZAFER KUTLAMALARI YAPILDI

Cumhur İttifakını destekleyen vatandaşlar  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre zaferini kutlamak için AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanırken,
AK Parti ve Türk bayrakları ile Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlar yaptı.

Kutlamalara, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, eski Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, MHP İl Başkanı Adem Kar, MHP Milletvekili Adayları, Yeniden Refah Partisi Milletvekili adayları da katıldı.

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.