Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kaçak Fidan Kesene 10 Yıl Hapis

Gündem Yayın: 29.12.2014 15:34
Yazar:
Kaçak Fidan Kesene 10 Yıl Hapis

Yılbaşı Öncesi Çok Önemli Uyarı
Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, yaklaşan yılbaşı öncesinde vatandaşları ağaç kesmemeleri konusunda uyardı.
Ormanlık alanlardan kaçak kesim yapanların 10 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceğini belirten Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, bu konuda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından da açıklama yapıldığına dikkat çekti.
Kaçak Kesimi önlemek için gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy; “Karabük’te çam ve benzeri ağaçların kesilmemesi için tedbirleri artırdık. Görevli memurlarımızın yanı sıra ormanda devriye gezilecek. Ekiplerimiz 24 saat ormanda nöbet tutuyor. Ormanlık alanda kaçak kesim yapanlar yakalandığı takdirde bunlara görevli memur tarafından tutanakları tutuluyor. Sonra savcılığa iletiyoruz. Ceza kestiği ormanlık alana göre ağaç sayısına göre de değişiyor. Bugüne kadar ormanlık alandan kaçak ağaç kesimi yapan hiç kimse beraat etmedi” dedi.
Karabük halkının Yeni Yılını kutlayan Uzunsoy, ormanlardan usulsüz olarak Yılbaşı çamı kesilmesini önlemek amacıyla “Yeni yıla fidan dikerek girelim” sloganıyla fidan dağıttıklarını söyledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gecenin hayaleti gündüz görüntülendi

Dünya Yayın: 28.04.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
Gecenin hayaleti gündüz görüntülendi

Tokat’ta gecenin hayaleti olarak adlandırılan bir vaşak gün ışığında fotokapanla görüntülendi.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmekte olan canlılar arasında kırmızı listede gösterilen vaşaklar son yıllarda sıklıkla görülmeye başlandı. Yaban hayatı araştırmacısı Kenan Kesmez, Canik Dağları’nın eteklerine yerleştirdiği fotokapanla gizlenmekteki ustalığıyla ormanın hayaleti olarak da bilinen bir vaşağı görüntülemeyi başardı.

Paylaş: