Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2023 15:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sel Felaketi Konteynır Üretimini Hızlandırdı

Karabük’te 7 ay önce kurulan konteyner üretim firması, depremle birlikte çalışmalarını hızlandırarak depremzedeler için var gücü ile çalışıyor. Deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinin ardından konteyner üreticileri çalışmalarını hızlandırırken, bir taraftan da malzeme tedariki için mücadele veriyor. Konteyner firması sahibi Nail Yerlikaya, depremden 7 ay önce firmalarını kurduklarını söyleyerek, "Depremle birlikte kendimizde bir öngörü görerek ihtiyaç olduğundan bu işe girdik. 12 kişi çalışıyoruz ama cephe panel sıkıntısı yaşadığımızdan randımanlı çalışamayıp siparişlere de yetişemiyoruz. Malzemenin büyük bir kısmını devlet aldığından kalanlar da bize geldikçe hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim panel bulamamız değil, yeter ki depremzedelerin işleri görülsün. Depremzedelerin kendi imkanları ile aldıkları oldu. 6-7 deprem bölgesine gönderdik. İzmit, İstanbul ve Almanya’dan gelen talepler var özellikle deprem bölgesi için. Karşılığını verebildiğimiz kadar biz de üretimi sürdürmeye gayret ediyoruz” dedi. Yerlikaya, iki oda, banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşan 21 metrekare genişliğindeki konteynerlerinin tabanların soğuk geçirmeyen osb ile kaplı, kapılarının da sıcağa dayanaklı olduğunu kaydederek, "Diğer yandan kendiliğinden gizli oluklu yağmur suyu sistemi üzerine çalışıyoruz. Yağışlara karşı panel içine yerleştirdiğimiz borularla yağmur sularının tahliyesi daha kolay. Deprem öncesi 42 bin lira olan konteyner bugün 85 bin lira. 140 liraya aldığımız cephe panel bugün 400 TL'ye geliyor. Şu an malzeme konusunda tek sıkıntımız cephe panelleri. Fırsatçı biz değiliz aslında. Malzeme fiyatları artışından yaşanan bir ücret artışı var" diye konuştu.(İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da ‘Hasta Okulu’ başladı: İlk ders KOAH

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından hayata geçirilen "Hasta Okulu Projesi" kapsamında eğitimler başladı. Vatandaşlara fiyatsız olarak hizmet veren proje, bölgede bir birinci olma özelliği taşıyor.
Hasta Okulu’nun birinci dersini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak verirken, eğitime Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan da katıldı. Proje hakkında bilgi veren Dr. Özturan, "Toplumda kronik hastalık tanısı alan bireylerin sayısı giderek artmakta. Bu hastalıklar kesin tahlile kavuşmasa da, ömür stili değişiklikleri ve uygun tedavilerle kontrol altında tutulabiliyor. Hasta Okulu ile hastalarımıza ve yakınlarına, yaşadıkları sıhhat problemlerinde bilgi dayanağı sağlamayı, farkındalık kazandırarak hayat kalitelerini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
İlk dersin konusunun KOAH hastalığı olduğunu belirten Özturan, "KOAH hastalarının tedaviye ahengi, atak sıklığı ve aygıt kullanımı hususlarında bilinçlenmeleri büyük kıymet taşıyor. Bu eğitimler sayesinde hastalarımız daha şuurlu hareket edebilecek. Projenin devam edeceğini ve tüm vatandaşların iştirakine açık olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak ise eğitimde KOAH hastalığında atakların azaltılması için dikkat edilmesi gerekenler ile ilaç ve aygıt kullanımına ait kıymetli bilgiler paylaştı. Derse katılan hastalar, uygulamadan mutlu kaldıklarını tabir etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.