Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bunun Hesabını Kim Verecek?

Gündem Yayın: 28.02.2023 16:34
Bunun Hesabını Kim Verecek?

2015 yılında ihalesi yapıldıktan sonra 2016 yılında yapımına başlanan ve 25 yataklı olarak  2018 yılında hizmete açılan, yaklaşık 12 Milyon TL’ye mal olan Eskipazar Devlet Hastanesi çürümeye terk edildi

Eskipazar İlçesinde  12 Milyon TL harcanarak yapılan Devlet Hastanesi çürümeye terk edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında ihalesi yapıldıktan sonra 2016 yılında 25 yataklı olarak yapımına başlanan ve 2018 yılında tamamlanarak hizmete açılan, ancak hizmete açıldıktan 6 ay  sonra çevresinde yaşanan çökmeler sonucu boşaltılan binanın son  hali Devletin Milyonlarca lirasının nasıl çöp olduğunu gözler önüne serdi.

Eskipazar Devlet Hastanesinde meydana gelen çökmelerle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne rapor tutturulurken, rapor sonucu Bakanlıktan gelen heyet incelemelerde bulunmuş ve yapılan incelemelerin ardından binada herhangi bir sıkıntının olmadığı, çevresinde su drenajları olmadığından çökmelerin yaşandığı belirlenmişti ve hastane geçici olarak başka bir yere taşınmıştı. Ancak gelinen süreçte hastane ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözlemlenirken, yapılsa bile bunun ne kadar sağlıklı olacağı ise merak ediliyor. Bu arada binanın tadilatı için yine milyonlarca lira para harcanacağı belirtiliyor.

Bu bina için yer seçimi, zemin etüdü, proje ihalesi, yapım ihalesi ve kontroller nasıl yapıldı, kimler yaptı ve  bu tehlikeler baştan nasıl görülmedi işin bir diğer boyutu.

Hastane binasının içler acısı haline tepki gösteren bir çok vatandaş, bu binanın buraya yapılmasına göz yuman sorumluların mutlaka hesap vermesi gerektiğini dile getirdiler. (Nurettin Acar)

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

4 kişinin yaralandığı kazada sürücü 257 promil alkollü çıktı

Gündem Yayın: 20.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
4 kişinin yaralandığı kazada sürücü 257 promil alkollü çıktı

Karabük’te iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralanırken sürücülerden biri 257 promil alkollü çıktı.

Kaza, Kapullu Küpler-5000 Evler arası bağlantı yolunda meydana geldi. V.A. yönetimindeki 74 AAF 209 plakalı otomobil karşı istikametten gelen İ.T. idaresindeki 78 AE 863 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücülerden V.A. ve yanındaki M.K. ile diğer otomobildeki yolcular T.T. ve F.T. yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarılırken sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken yapılan kontrollerde sürücü V.A.’nın 257 promil alkollü olduğu belirlendi.

Paylaş: