Karabük Postası tarafından
27 Şubat, 2023 14:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hastane Personellerinden Hatay’a Yardım Tırı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelleri tarafından Hatay'a gönderilen yardım tırı yola çıktı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 44 binden fazla kişi hayatını kaybederken, on binlerce bina yerle bir oldu. Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi Karabük'te de deprem bölgesi için yardım seferberliği başlatıldı. Deprem Bölgesine Yardımların devam ettiği Karabük'te, Eğitim Araştırma Personelleri tarafından Hatay'a yardım tırı gönderildi. Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Hastane Başhekimi Nihat Yılmaz ve diğer idari personelin katıldığı bir programla Hatay'a gönderilen yardım tırında Soba, Gıda, İlaç, Temizlik Malzemesi, Hijyen Malzemesi, battaniye ve diğer ardım malzemeleri yer alıyor. Hastane Başhekimi Nihat Yılmaz yaptığı açıklamada; "Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanları olarak Hatay iline yardım tırımızı yolcu ettik. Rabbim tüm afetlerden memleketimizi muhafaza eylesin.Yardımlarıyla destek veren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. (Nurettin Acar)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 13:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nisan ayında Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü

Karabük'ün yüksek kesimlerinde Nisan ayında etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ormanlar dron ile görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Nisan ayında Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi mevkiindeki çam ağaçları ve çiçek açan meyve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı.
Kartpostallık kış manzaraları dron ile görüntülenirken, kar yağışını gören sürücüler de şaşkınlık yaşadı.
Çiçek açan ağaçların kar altında kaldığını belirten tır sürücüsü Muharrem Bayraktar, "Eğer ayaza çekerse, don olursa bu gece biraz sıkıntı oluşturabilir, inşallah olmaz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.