Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Minik Hümeyra Parasını Depremzedelere Bağışladı

Gündem Yayın: 14.02.2023 11:49
Minik Hümeyra Parasını Depremzedelere Bağışladı

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Hümeyra Albas, akıllı saat almak için biriktirdiği parasını ve oyuncaklarını Kahramanmaraş merkezli 10 İlde yaşanan  depremden etkilenen çocuklara gönderdi.

Beşbinevler Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencisi Hümeyra Albas, kumbarasında biriktirdiği 350 lira ile kendisinin ve kardeşi Yusuf’un oyuncaklarını deprem bölgesindeki çocuklara bağışlama kararı aldı. Küçük kız parayı ve oyuncakları yazdığı mektupla deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere Vali Fuat Gürel’e teslim etti.

Albas’ı alnından öperek tebrik eden Vali  Gürel, nakdi yardımların Valilik koordinesinde düzenlenen banka hesabı üzerinden gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Gürel, oyuncakları ve mektubu deprem bölgesine gönderilecek ilk yardım tırına yüklenmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz’a teslim etti.

Hümeyra Albas, mektubunda, “Geçmiş olsun Türkiye’m. Ben Karabük’ten ikinci sınıf öğrencisi Hümeyra Albas. Kumbaramda akıllı saat almak için biriktirdiğim paramı sizlere göndermek istiyorum. Bu zor günleri hep beraber birlikte atlatacağız. Hepinizden Allah razı olsun.” ifadelerine yer verdi. (Nurettin Acar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kameraya yansıdı

Gündem Yayın: 18.05.2024 20:12
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te aynı yönde seyir halinde olan otomobil ile motosikletin çarpıştığı yaralamalı kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, Aydınlıkevler Mahallesi Tevfık Fikret Caddesi’nde meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden E.A. (21) idaresindeki 78 BB 649 plakalı otomobil, önünde seyir halindeyken sağa dönüş yapmak isteyen E.A. (17) idaresindeki 78 ABM 765 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, çöp konteynerine ve bir evin bahçesinin demir korkuluklarına çarparak durabilirken, motosikletle sürüklenen E.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Facianın eşiğinden dönülen kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Paylaş: