Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da İmamoğlu’na Büyük Sevgi

Gündem Yayın: 22.01.2023 16:01
A+ A-
Safranbolu’da İmamoğlu’na Büyük Sevgi

Safranbolu, hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Anadolu Turu kapsamında Safranbolu’ya geldi.  İmamoğlu’nun Safranbolu’ya yaptığı ziyarete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden olurken, hem  vatandaşlar hem de Başkan İmamoğlu gösterilen yoğun ilgiden dolayı zor anlar yaşadı.

İMAMOĞLU’NUN ZİYARETİ MİTİNGE DÖNDÜ

Vatandaşların sevgi gösterileri altında zorlukla belediye binasının merdivenlerine çıkabilen İmamoğlu, burada halka hitaben yaptığı konuşmada gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Yapılan hukuksuzluğa karşı  muazzam bir vatandaş duruşu var  bu haysiyet mücadelesi zaten bilmelisiniz ki  Ekrem İmamoğlu mücadelesi değil, bu mücadele milletimizin haysiyet mücadelesi kesinlikle milletimiz adına verilen bir demokrasi mücadelesi  o bakımdan görüyoruz ki vatandaşlarımızın vicdanında bu kötü hareketleri asla yer bulmadı, bulmayacak.  Benim gönlüm rahat. Ben, İstanbul halkına, 16 milyon insanımıza sırtını dayamış bir hemşehrinizim, kardeşinizim. Ama aynı zamanda milletimize sırtını yaslamış bir kardeşinizim. Onların vicdanına, onların yüreğine güveniyorum. Onlar en doğru kararı vereceklerdir.

‘’Kıymetli dostlarım burada en güzel şey şu burada çok saygı değer hanım efendileri görüyorum, çok kıymetli beyfendileri görüyorum ama şunu söylemem lazım her gittiğim yerde pırıl pırıl kalpleri cesur, beyinleri açık, fikri hür, vicdanı hür bir nesil olma yolunda pırlanta gibi gençlerimiz var burada. Mesele şu bugün ki konuşmalarımız bu çocuklarımız için, ben yaptığım her konuşmam da itinalı hareket etmeye gayret ediyorum. Çünkü şöyle düşünüyorum beni her evde çocuklar dinliyor gençler dinliyor, kadınlar dinliyor. Biz hepimiz öyle yetişmedik mi? Büyükler olarak çocukların yanında konuşmamıza dikkat etmiyor muyuz? Ya da çocuklar olarak büyüklerimizin bu itinayla yetiştirdiklerini bilmiyor muyuz? Ama kötü dil zehirli dil siyasetin ana merkezine oturmuş durumda. Edilmedik laflar, atılmadık iftiralar ve ortaya koyan fitne fesat işleri açıkçası belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde açık ara hiç böyle olmamıştı. Ancak milletimizin güzel bakışıyla buna son vereceğiz. Buna son vereceğiz ve insanlarımızın huzurunda demokrasi kuralları çerçevesinde biz bu ülkenin geleceğini konuşacağız. Geleceğini konuşacağız, aklı konuşacağız bilimi üretimi konuşacağız, kültürü sanatı konuşacağız, gençlerimizin geleceklerinden kaygı duymadıkları bir ortamı konuşacağız. Kötü dili olan insanlar için göreve geldiğim günden beri, daha öncesinden beri dua ediyorum, diyorum ki o kötülükle olan kalbi kötülükle bezenmiş olanlara Allah akıl versin diyorum . Allah akıl versin yani Allah şahittir ki öyle bir inancım var benim duam genelde tutar bunlara tutmaz. Bunlara benim duam tutmadı keşke tutsaydı. Keşke kötülükten kurtarsaydım bunların kalplerini ama olmadı.  Kendilerini memleketin sahibi gören bu bir avuç insana tarifledikleri Mayıs ayında, ‘Söz milletin’ diyeceğiz. ‘Hadi güle güle’ diyeceğiz.

Çok hazırız. Dayanışma içerisinde, özellikle Altılı Masa’nın kıymetli liderleri çok özenli çalışmalılar, çok hızlı süreçleri toparlamalılar ve milleti bu coşkuyla hep birlikte yola çıkarmalılar. Hep birlikte, bir an önce. Dolayısıyla sorumluluğumuz büyük. Yükümüz ağır. Milletimizin ne yazık ki son yıllarda sorunları çok daha fazla büyüdü. Ama size bir şey söyleyeyim,  milletçe söylüyorum, yanlış anlamasınlar: Vallahi de billahi de gençliğimiz var. Gençliğimiz var milletçe. Ve başardık,  yine başaracağız. Bu milletin şunu bilmesi lazım, bu cennet vatan hepimizin evi şurada bulunan o güzel bakışlı hemşerilerime diyorum ki  ne benim sizden bir gram hak fazlalığım var, ne sizin benden bir gram hak fazlalığınız var. Hepimiz bu evin tapusuna eşit hissedarız, eşitiz eşit. Bir avuç insan zenginleşir, milletim fakirleşiyorsa orada büyük bir adaletsizlik var demektir.

“Kalkıp 16 milyon insanın verdiği yetkiyi almaya kalkıyorsan, orada büyük adaletsizlik var demektir. Ama az kaldı. Hep birlikte bunu çözüyoruz. Sizlere, yürekten teşekkür ediyorum. Safranbolu’yu sanıyorum biraz coşkulu gezeceğiz bugün. Ama bu daha yürüyüşümüzün ve coşkumuzun başlangıcı. Herkes umutlansın. Umudu görmek isteyen herkese sesleniyorum; aynaya baksın. Umudu önce kendinizde göreceksiniz. Özellikle sevgili gençler, güzel çocuklar, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler; umudu görmek istiyorsanız, aynaya bakın. Gözlerinizle, gözlerinizin içine kararlılıkla bakın. Ve deyin ki; ‘Kötü bulutları bu ülkenin üzerinden yollayacağız. O bir avuç insanı bu ülkeden yollayacağız. Tek kişinin söylediği değil, milletin söylediği olacak’ diyeceğiz. İşte bu yolculukta hepinize başarılar. Şart olsun ki her şey çok güzel olacak” dedi.

İMAMOĞLUNA BÜYÜK SEVGİ

Konuşmasının ardından Başkan Köse’yi makamında ziyaret eden İmamoğlu, Safranbolu’nun Elif Başkanla çok daha güzel bir kent haline geldiğini ifade etti.  İmamoğlu ve beraberindekilere Safranbolu ve Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Köse, kendilerini Dünya Miras Kenti Safranbolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.  İmamoğlu daha sonra   İstanbul Büyükşehir Belediyesinin  destekleriyle dış cephe yenilemeleri tamamlanan Kaya Erdem Caddesi’nde, Safranbolu Belediye Başkanı Köse ile birlikte bir inceleme gezisinde bulundu. Gezi, vatandaşların zaman zaman izdihama dönüşen yoğun ilgisi altında zorlukla da olsa gerçekleştirildi. Esnafla sohbet eden İmamoğlu, vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. Esnaf ziyaretinin ardından Hıdırlık Seyir Tepesini de ziyaret eden İmamoğlu, buradan onuruna verilen yemeğe katıldı.

KÖSE: ” TÜM EKİBİMİZLE BİRLİKTE CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Burada bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Safranbolu yıllara meydan okuyan çok kadim bir kent. Dünya Miras Listesinde kent ölçeğinde korunan 20 kentten biri. Türkiye’de de tek kent. Safranbolu Belediyesinde göreve başladığımızdan beri Safranbolu halkının ve Safranbolu’nun hak ettiği şekilde yönetilmesi ve hak ettiği şekilde projeler yapılması için tüm ekibimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Elbette çalışırken muhalefet belediyesi olduğumuz için bir sürü engel çıkıyor. Hem ekonomik hem de iktidarda olmamanın verdiği sıkıntılarla savaşıyoruz ve bunların hiç birini halkımızın önüne bahane olarak getirmiyoruz. Ne yapıyoruz, ürettiğimiz tüm projeleri bizler destek olmak isteyen Büyükşehir Belediyelerimizle, bazı hibe projelerle vaat ettiğimiz projeleri yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kendileri için çok önemli olanın  tarihi çarşıdaki projelerin hayata geçirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Köse, “ Bunlardan pek çoğunu hayata geçirdik ve şimdi de Han Arkası Projesinde çalışmalara başladık. Bu bağlamda bu güzel projede bizlere destek veren Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere İBB ve Safranbolu Belediyesi Teknik Ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.  (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük ve Safranbolu’da TYP Sonuçları Açıklandı

Manşet Yayın: 28.09.2024 14:09
A+ A-
Karabük ve Safranbolu’da TYP Sonuçları Açıklandı

Karabük ve Safranbolu’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda istihdam edilecek temizlik personelinin belirlenmesi için gerçekleştirilen kura çekimi sonuçları açıklandı.

İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program çerçevesinde, eğitim kurumlarında görev alacak temizlik personelleri, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. Kura sonuçlarına göre, Karabük ve Safranbolu’daki çeşitli okullarda temizlik görevi üstlenecek kişiler belirlenmiş oldu.

TYP kapsamında istihdam edilecek personeller, geçici süreyle çalışarak okulların temizliği ve hijyeninden sorumlu olacak. Program, hem istihdamı artırmayı hem de okullarda hijyen koşullarının iyileştirilmesini hedefliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455